četvrtak , 6 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Prevencija od nastanka novih rizika i smanjenje postojećih

Prevencija od nastanka novih rizika i smanjenje postojećih

Cilj projekta  „Misli preventivno – djeluj spremno“  NVO „Legalis“ jeste prevencija od nastanka novih rizika i smanjenje postojećih, sprečavanje i smanjenje izloženosti i ranjivosti društva rizicima od mogućih katastrofa te povećanje spremnosti za reagovanje u novonastalin rizičnim situacijama.

Za realizaciju projekta, čije će projekne aktivnosti trajati šest mjeseci, NVO „Legalis“ dobila je 9.480 evra  na javnom konkursu za raspodjelu sredstava fonda za zaštitu i spašavanja Ministarstva unutrašnjih poslova.

Glavne projektne aktivnosti predviđaju izradu 400 edukativnih brošura o zaštiti i prevenciji od požara u stambenim objektima, nabavku 60 protivpožarnih aparata S6 i S9 za 25 stambenih ulaza, nabavku specijalnog drona za Službu zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja te nabavku 10 vodootpornih odijela za SRK „Lipljen“ koji gazduje vodama na području opštine Pljevlja.

Na konkurs MUP-a je bilo prijavljeno 35 projekata lokalnih uprava i NVO-a a sredstva su dodijeljena za realizaciju 5 najbolje rangiranih.

Partner na projektu je NVU „PV Informer“.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Manasttir Tumane pokloničko putovanje nedelja 16.10.2022

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.