petak , 12 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Prijem prvaka u OŠ „Mihailo Žugić“ u Odžaku

Prijem prvaka u OŠ „Mihailo Žugić“ u Odžaku

Osnovna škola „Mihailo Žugić“ iz Odžaka ove godine ima šest prvaka. Tri učenika prvog razreda nastavu pohađaju u Matičnoj školi kod učiteljice Ljiljane Furtula, a tri učenika su u PO Borovica, koje vodi učiteljica Marija Jović.
         Prvi susret sa učionicom i učiteljicom važan je događaj za svakog prvaka. Kako reći onom malom djetetu da je odraslo? Kako ga uvesti u ovaj svijet, a da mu osmijeh i bezbrižnost i dalje budu najbolji drugari? Kako ga upoznati sa novim licima, a da njegovo i dalje krasi ona najljepša kriva linija na licu koja se zove osmijeh?
        Odgovor na ova pitanja, potrudile su se da daju učiteljice Marina Bošković i Marija Jović, te su tom prilikom organizovale priredbu dobrodošlice za najmlađe učenike OŠ “Mihailo Žugić“Odžak,u PO Borovica.
        Potrudili smo se da naši prvaci ovaj dan pamte i prepričavaju i da shvate da je škola igraonica, samo ako umiješ pravilno da se igraš. Škola je i kuća, samo ako znaš da se družiš.
       Učiteljica Marina Bošković je na početku programa pozdravila prvake i roditelje, a zatim su učenici starijih razreda svojim drugarima poželjeli dobrodošlicu recitacijama i horskom pjesmom. Prvaci su bili u prilici da pogledaju video i da shvate koliko su učenici naše škole uživali u prethodnoj školskoj godini na raznim izletima, posjetama i slično. Na kraju priredbe, učenike i prisutne roditelje pozdravio je i direktor škole Vasilije Tešović i tom prilikom, prvacima uručio diplome i poklone koje je donirala naša Opština.
        Dragi prvaci, nek vam koraci budu bezbrižni, nek se brojke i slova uče bez muke, nek se rađaju nova prijateljstva. Veselo letite na krilima budućnosti i radujte se svakom novom danu i svakom novom znanju. Radujte se novom zvanju! Postali ste đaci!
        Dragi roditelji, znamo da vas muče ista pitanja, jer vaše dijete postaje đak, ali ne brinite, mi smo tu da sklopimo prijateljstvo, da budemo drugari, da zajedno istražujemo, razmišljamo, zaključujemo… Ali smo dužni da i vama poželimo dobrodošlicu i kažemo – SREĆNO! Nadamo se lijepoj saradnji, kao i do sada.
odzakodzak1odzak2odzak5odzak7odzak8

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.