četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Život / Pripadnica VCG, Jovana Mijatović iz Pljevalja aktivno učestvuje u gašenjima požara

Pripadnica VCG, Jovana Mijatović iz Pljevalja aktivno učestvuje u gašenjima požara

Već peti dan traje danonoćna borba pripadnika Službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja i Vojske Crne Gore u gašenju požara na nepristupačnom terenu kanjona Kozičke rijeke kod Pljevalja.Požar koji je zahvatio veliki prostor četinarske šume potpomognut vjetrom stalno izmiče kontroli bez obzira na danonoćno gašenje i ogromne napore ljudstva na terenu i djelovanja helikoptera VCG.Premoreno ljudstvo i dalje je neprekidno na terenu.

Ono što svima njima uliva posebnu snagu je činjenica da sa njima rame uz rame u gašenju požara učestvuje i pripadnica Vojske Crne Gore Jovana Mijatović, koja je i tokom noći neumorno učestvovala u gašenju požara.

 

U toku dana se očekuje ponovno angažovanje helikopterske jedinice Vojske Crne Gore. Vojni piloti helikopterske jedinice su proteklih dana veoma vješto i ciljano gasili najveća žarišta požara, sprečavajući da požar izmakne kontroli i proširi se na naseljeno područje.

 

Jovana Mijatović, pripadnica Vojske CG

 

Požar je u proteklih nekoliko dana pričinio ogromnu materijalnu štetu na šumskim kompleksima i krajnje je vrijeme da policija i tužilaštvo počnu otkrivati i sankcionisati piromane, koji svojim djelovanjem uništavaju ogromne šumske komplekse,porodične objekte i ljudske živote.

 

izvor: Pvinformer.me

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Djeca sve češće ne reaguju na antibiotike

Antibiotici su često najbolje rješenje za teške bakterijske infekcije koje pogađaju djecu. Ali, mali pacijenti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.