subota , 30 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Produžen pritvor Darku Šariću i dvojici pripadnika MUP-a

Produžen pritvor Darku Šariću i dvojici pripadnika MUP-a

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu donijelo je rješenje kojim se produžava pritvor Darku Šariću i dvojici pripadnika MUP-a zbog opasnosti od bjekstva i da će ponoviti isto krivično djelo.

Šarić  Šarić (Foto: Anadolija)

Krivično vijeće – Posebno odjeljenje za organizovani kriminal je preispitujući po službenoj dužnosti razloge za dalje zadržavanje okrivljenih u pritvoru, donijelo rješenje kojim se prema Darku Šariću, D. S. i M. R. produžava pritvor u trajanju od 60 dana i to usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i usljed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, navodi se u saopštenju suda.

Dodaje se da je optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od 12.10.2022. godine okrivljenom Darku Šariću stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, dva krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, krivičnog djela lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.

Okrivljenom D. S. je stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i izvršenje produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Okrivljenom M. R. je na teret stavljeno izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 3 dana od dana prijema rješenja.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Prognoza za vikend: Danas sunčano, u nedjelju moguća kiša

U Crnoj Gori danas će biti toplo i sunčano. Na sjeveru će jutro biti svježe, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.