nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Prosvjetari štrajkuju dok se ne potpiše sporazum

Prosvjetari štrajkuju dok se ne potpiše sporazum

Prosvjetni radnici u Crnoj Gori i danas će štrajkovati. Iako je na sinoćnjem sastanku s predstavnicima Vlade dogovoreno povećanje zarada, iz Sindikata su kazali da štrajk neće prekidati dok ne dobiju pisanu ponudu i potpišu sporazum.

IlustracijaIlustracija (Foto: RTCG)

Premijer Milojko Spajić je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto.

O ŠTRAJKU

Spajić: Našli održivo rješenje; Božović: Štrajk do pisane potvrde20. 02. 2024.3

Prosvjetni radnici u skoro 160 škola počeli su u ponedjeljak štrajk, nakon što nije postignut dogovor predstavnika Sindikata prosvjete i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija o mogućem povećanju plata.

Podsjetimo, Država Crna Gora – Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.

OSNOVNI SUD

Država tužila Sindikat prosvjete20. 02. 2024.6

Nakon što im januarska plata nije uvećana za 10 odsto u skladu sa Granskim kolektivnim ugovorom, članovi Glavnog odbora Sindikata prosvjete pokrenuli su početkom mjeseca individualne postupke pred Agencijom za mirno rješavanje sporova. Tada su saopštili da će obustaviti i postupke i štrajk ako dođe do dogovora sa Ministarstvom..

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ELEKTROPRIVREDA DOBILA NOVI ROK DA RIJEŠI PROBLEM PRAŠINE

Mještani pljevaljskog naselja Komini i danas su se okupili na protestnom skupu kako bi upozorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.