sreda , 21 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Protest u četvrtak zbog pokušaja da odvoje brata i sestru

Protest u četvrtak zbog pokušaja da odvoje brata i sestru

Grupa građana Pljevalja organizovaće u četvrtak, u deset časova, protest ispred Centra za socijalni rad zbog namjere da se iz jedne porodice u toj opštini razdvoje brat i sestra, tako što bi sestra bila predata jednoj porodici iz Berana, koja iskazuje namjeru da je usvoji. Organizatori protesta potvrdili su večeras za Portal RTCG da planiraju okupljanje za četvrtak i da očekuju veliki odziv građana te opštine.

„Kada su u pitanju humanost i borba za zaštitu osnovnih ljudskih prava, Pljevljaci su uvijek bili jedinstveni“, rekli su organizatori protesta za Portal RTCG.

Povodom ovog slučaja, na internetu je pokrenuta peticija kako bi se spriječilo da brat i sestra budu odvojeni.

Portal RTCG saznaje da je jedna pljevaljska porodica usvojila dječaka, i u hraniteljstvo uzela njegovu sestru, s tim da sestru sada hoće da usvoji porodica iz Berana.

Direktor beranskog Centra za socijalni rad Ranko Raičević nije odgovorio na pozive i poruke Portala RTCG da prokomentariše ovaj slučaj.

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić napisao je na Tviteru da se je državni sekretar u tom resoru Janko Odović već uključen u taj slučaj.

Izvor:rtcg.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Spajić: Došli smo do održivog rješenja sa Sindikatom prosvjete

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.