nedelja , jul 3 2022
Početna / Vijesti / Kultura / Publika oduševljena premijerom domaće predstave “San ljetnje noći”

Publika oduševljena premijerom domaće predstave “San ljetnje noći”

Premijerna pozorišna predstva “San ljetnje noći”, u produkciji JU Centar za kulturu (CK), u kojoj je debitovalo 25 pljevaljskih glumaca – amatera oduševila je pljevaljsku publiku  sinoć. Režiju, adaptaciju i izbor muzike potpisuje Jovan Ljubenović, a glumačka ekipu čine: Arman Bećović, Tajra Katana, Nejra Polovina, Nikolaj Čabarkapa, Emil Ciguljin, Novica Despotović, Milan Kovačević, Branislav Đurović, Luka Minić, Dario Grbović, Nataša Zečević, Edin Hurić, Uglješa Čolović, Ena Katana, Hana Kaltak, Nikolina Despotović, Nejla Kaltak, Iva Vuković, Dina Katana, Sara Kahvedžić, Nataša Rubežić, Šejla Bećović, Anastasija Vojinović, Jovana Bajčeta i Daris Katana.

Scenografkinja Zorica Bajčeta dočarala autentično dubinu, prostranstvo i raskoš bajkovite šume, u kojoj se odigravaju sve čudesne transformacije ljudi i čarobni vilinski ples. Kostimografkinja Nataša Cmiljanić istakla je divnim kostimima lepšavost, dostojanstvo, raskošnu jednostavnost elegancije i ljepotu likova na sceni dok je ton majstor Hasan Hadžalić oživio radnju muzičkim podlogama. Za savršene kostime zaslužne su zlatne ruke šnajderki Ljudmile Borović i  Senade Ajanović.

Glumice Nejra Polovina nakon predstve kazala je da su fantastični utisci, da je na sceni bio neopisiv osjećaj i da je aplauz publike pokazao utiske.

“Čast bila otvoriti Dane humora I satire. Kao ekipa smo ponosni jedni na druge. Nevjerovatan je osjećaj I nevjerovatna odgovornost Imali smo intezivne dvoipomjesečne preipreme, svakodnevno smo vježbali po par sati”,kazala je glumica Tajra Katana presrećna zbog zadovoljnih aplauza publike.

Direktor CK Nebojša Rubežić kazao je da je ponosan na više od 50 pljevaljskih učesnika na Danima humora i staire, koji su prepreme počeli prije pola godine uz dosta učesnika amatera u školi karikature i glumačkoj ekipi.

Opširnije u Pljevaljskim novinama

San ljetnje noći, zajednička foto

bsh

rbt

San ljetnje noći 1Tajra KatanaUglješa Čolović

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

dani humora

Nagrada „Tipar“ Milanu R.Simiću za knjigu političkih aforizama „Kapa dole“

  Nagrada „Tipar“ je regionalna godišnja nagrada za najbolju knjigu u oblasti humora i satire, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *