četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Radnici Grijanja: Ali mi zaista nemamo vremena da budemo demotivisani. Dobro je, a može i gore!

Radnici Grijanja: Ali mi zaista nemamo vremena da budemo demotivisani. Dobro je, a može i gore!

Radnici opštinskog preduzeća Grijanje reagovali su  ironično na izjave predstavnika EPCG I Rudnika uglja da su radnici tih firmi u Pljevljima zabrinuti I demotivisani, zbog mogućih izjava o prestanku rada tih firmi, zbog neusklađenosti rada TE sa evropskim standardima, ističući da su grejnu sezonu počeli bez štrajka, zahvaljujući isključivo direktoru Jasminu Čelebiću, iako im nisu ispunjena prethodna obećanja (u decembru 2019.  radnicima se dugovalo devet plata), da im I dalje kasne zarade, ne obračunava se staž sa uvećanjim trajanjem…. Prenosimo njihovo integralno saopštenje sa fejsbuk stranice Radnici Grijanja

“Gostujući u emisiji Reflektor gospodin Dušan Janjušević i gospodin Nikola Rovčanin skoro da su vodili ovovremenu Termopilsku bitku u odbrani Rudnika i TE, ali ko je od njih dvojice Leonida, još uvijek se sa sigurnošću ne može reći.

Gospodin Rovčanin reče da su radnici Rudnika i TE vidno demotivisani, te da nemaju volje za rad, jer eto neko plaši Pljevljake da bi se, gle čuda, vremešna TE koja je odavno potrošila radne sate mogla zatvoriti. Plašiti Pljevljake zatvaranjem neke firme, pa taman da je ona TE, čini se kao plašiti vuka jagnjećom kožom. Ako su Pljevljaci na nešto svikli onda je to bez ikakve dileme zatvaranje firmi. Pa Pljevlja su valjda jedini grad koji je CG podario gospodina Radojicu Grbu, po zanimanju – stečajni upravnik. Pljevaljskom čaršijom je čuvena priča kako se jednom jedna osoba zadužena za higijenu prostorija upravne zgrade Rudnika demotivisala kada joj je nekim slučajem smanjena plata, pa sva zabrinuta i demotivisana rekla: „Gle! Smanjiše mi platu! Neka je smanje još jednom i biće mi plata k’o u mrtvog profesora“. Nadamo se da se nisu demotivisali stariji radnici koji sada neće imati dilemu što se tiče otpremnina, ako, ne daj Bože, dođe do kobnog ishoda. Ne moraju se odricati otpremnina kako bi neko iz njihove uže porodice nastavio poslovni angažman u Rudniku.

Gospodin Janjušević ustvrdi kako će se, izgradnjom primarnog toplovoda kotlarnica u Skrelićevoj staviti van funkcije. Pritom ne spominjući šta to znači za firmu u kojoj mi radimo. Po nekoj logici i ovu firmu treba staviti van funkcije. Nemamo nešta protiv toga, ali kako to da se ove istaknute pljevaljske mecene ne zapitaju i ne zabrinu za našu egzistencijalnu sudbunu.

Javnosti radi, mi smo i ovu grejnu sezonu otpočeli, a da nam prethodno data obećanja nisu ispunjena. I dalje nam se duguju zaostale zarade, i dalje nam se staž za vrijeme grejne sezone ne obračunava sa uvećanim trajanjem, i dalje, i dalje… I ovu grejnu sezonu započeli smo bez štrajka zahvaljujući isključivo gospodinu Jasminu Čelebiću koji ulaže nadljudske napore da ovu firmu postavi na zdravo tlo.

Ali mi zaista nemamo vremena da budemo demotivisani. Dobro je, a može i gore!”

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Danas sunčano i lijepo vrijeme

U Crnoj Gori danas se očekuje sunčano vrijeme, a temperatura će dosezati do 25 stepeni. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.