utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Radnici podnijeli krivicnu prijavu protiv Stanojke Kljajević

Radnici podnijeli krivicnu prijavu protiv Stanojke Kljajević

Kako Antena M nezvanično saznaje, novoizabrana predsjednica Odbora direktora Stanojke Kljajević (SNP) ima namjeru već sjutra da sazove sjednicu Odbora a sve u cilju naimenovanja novog VD izvršnog direktora Rudnika uglja. I to, ni manje ni više, nego Milana Mija Lekića

Prema izvorima Antene M, danas  tokom sjednice Odbora direktora, telefonom se uživo uključio Milutin Đukanović koji je uvjeravao članove Odbora da imaju legitimitet te da odmah pristupe naimenovanju Lekića za VD.

Nakon sjednice, navodno, upriličen je ručak na kojem je, pored većine članova OD RUP, bio i donedavni izvršni direktor Lekić.

Grupa zaposlenih RUP, nakon saznanja za ovaj plan, uputila je prijavu nadležnoj inspekciji, sve u cilju sprečavanja daljeg ugrožavanja ove kompanije.

U protekle tri godine ovo već drugi nelegitimni odbor direktora. To za posljedicu ima devastiranje kompanije i davanje mogućnosti nestručnom kadru da se uči zanatu u najvećoj državnoj kompaniji.

Zaposleni žele da upozore novoizabranu predsjednicu OD Kljajević da ne krši zakonske norme, jer Odbor direktora još nema legitimitet samim tim nije izvršena registracija u CRPS. Pitanje registracije je sporno s obzirom na to da je Bojan Krvavac podnio ostavku na mjesto predsjednika, a i bez toga u skladu sa važećim Statutom društva nije ispunjavao uslove za člana OD.

Zaposleni mole nadležne organe, SDT i inspekciju da se što prije uključe u rješavanje ovog kompleksnog problema.

Izvor-antenam

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Moguće nevrijeme, povećana operativna spremnost

Na osnovu izvještaja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.