četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Radovi na obnovi fasade na zgradi SO Pljevlja u završnoj fazi

Radovi na obnovi fasade na zgradi SO Pljevlja u završnoj fazi

Kroz program energetske efikasnosti, Vlada Crne Gore je za  za implementaciju mjera energetske efikasnosti iz Budžeta države opredijelila pomoć Opštini Pljevlja u vrijednosti od 490.000 eura. Pomoć je namjenjena za uređenje fasada u glavnoj ulici odnosno za implementaciju mjera energetske efikasnosti na objektima koji se griju iz kotlarnice u Skerlićevoj ulici.

Za ovaj posao Opština Pljevlja je potpisala Ugovor sa pljevaljskom građevinskom firmom „Tehno-gradnja“, čija vrijednost iznosi 339.961,40 € sa uračunatim PDV-om, a rok završetka radova je šest mjeseci od dana uvođenja Izvođača u posao ili mjesec dana po izrdadi jedne fasade i zamjne stolarije. Posao za sada teče po planu, a za par dana biće završena fasada na zgradi Skupštine opštine Pljevlja, nekadašnja zgrada SSlužbe društvenog knjigovodstva, kazao nam je direktor Direkcije za izgradnju i investicije Opštine Pljevlja Nenad Rubežić.
Ova zgrada se privodi kraju . Tender je bio raspisan prije epidemije  korona virusa. Još nisu uvedene mjere da se zaustave radovi. Naši  radnici posupaju po svim  naredbama I odlukama. Radovi teku ugovorenom dinamikom . U koordinaciji sa Vladom, svake godine imamo pomaganja u izradi projekta energetske efikasnosti.  Ove godine dobili smo smjernice da radimo fasade I zgradce u Skerlićevoj . Da bismo na taj način smanjili potrebu za loženjem  I samim tim zagađenje vazduha.  U razgovoru sa izvođačem, on nema problema u snadbijevanju  materijalom . Radnici se ponašaju  skroz korektno I u skladu sa  odredbama NKT, kazao je Nenad Rubežić, direktor Direkcije za izgradnju i investicije Opštine Pljevlja.
renoviranje-zgrade-so-Pljevlja
NENAD-RUBEŽIĆ

 

Za sada je završena fasada na zgradi u kojoj se nalazi Sekretarijat za privredu, a nakon završetka radova počeće izrada termo fasade i zamjena stolarije na zgradi gdje se nalazi Fond PIO, Fonda za zadravstvo, kao i epidemiloška služba i zdravstveno-sanitarna inspecija. Nakon toga počeće radovi na zgradi “Korzo” i na dvije zgrade iznad nekadašnje apoteke.

 

IZVOR: PVPORTAL.ME

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tošić – Bitno je da se program brige o starima nastavi

Predsjednica Skupštine opštine Pljevlja Jovana Tošić, danas je posjetila organizaciju Crvenog krsta u Pljevljima, a …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.