četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Kultura / Raspisan konkurs za dodjelu nagrada „Tipar“, „Vuko Bezarević“ i „Mladi Tipar“

Raspisan konkurs za dodjelu nagrada „Tipar“, „Vuko Bezarević“ i „Mladi Tipar“

Sekretarijat za društvene djelatnosti na osnovu Statuta opštine i Odluke o organizaciji i načinu rada lokalne uprave a povodom organizacije 37. Dana humora i satire „Vuko Bezarević“ raspisao je konkurs za dodjelu nagrada „Tipar“, „Vuko Bezarević“ i „Mladi tipar“.

U susret 37. Manifestaciji Dani humora i satire „Vuko Bezarević“, Sekretarijat za društvene djelatnosti raspisao je Konkur za dodjelu nagrade „Tipar“ za humorističko-satirično književno djelo iz prethodne i tekuće godine, objavljeno na prostoru bivše SFRJ, kao godišnja nagrada i u posebnim prilikama kao nagrada za životno djelo.

Nagrada se sastoji od plakete, novčanog iznosa od 800 evra i učešća na manifestaciji.

Konkurs je raspisan i za dodjelu nagrade „Vuko Bezarević“ za neobjavljenu satiričnu priču. Nagrada se sastoji od plakete, novčanog iznosa od 400 evra i učešće na manifestaciji.

Pravo učešća na konkursu imaju fizička lica sa prostora bivše SFRJ. Jedan autor može konkorisati sa najviše tri neobjavljene priče.

Konkursom je obuhvaćen i nagrada Mladi tipar za ciklus od 10 aforizama. Nagrada se sastoji od plakete, novčanog iznosa od 200 evra i učešća na manifestaciji. Pravo učešća imaju autori do 30 godina starosti sa prostora bivše SFRJ.

Prijave na konkur za sve tri kategorije podnose se do 31. maja tekuće godine. Naknadno dostavljene prijave neće se razmatrati, navedeno je u konkursu.

Nagrade će biti uručene na svečanom programu 37. Manifestacije dani humora i satire „Vuko Bezarević“, čiji termin će biti naknadno objavljen.

Izvor-pljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

JU Zavičajni Muzej Pljevlja u saradnji sa GTO posjetili su Osnovnu školu Boško Buha povodom obilježavanja Dana Evropske kulturne baštine

JU Zavičajni Muzej Pljevlja u saradnji sa GTO posjetili su Osnovnu školu Boško Buha povodom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.