četvrtak , 18 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Razgovor maturanata sa predstavnicima Opštine i pljevaljskim privrednicima

Razgovor maturanata sa predstavnicima Opštine i pljevaljskim privrednicima

Problem odlaska mladih sa sjevera Crne Gore postoji dugi niz godina. Razlozi su uglavnom ekonomski, nedostatak radnih mjesta, ekološki a postoji i želja za dokazivanjem u većim i uspješnijim sredinama.

„Pljevaljske novine“ danas organizuju okrugli sto o mladima, u 11 sati u konferencijskoj sali hotela Franca, na temu „Mladi na raskrsnici – otići ili ostati“. Okrugli sto se organizuje u okviru projekta „Mladi otići ili ostati“, koji je podržan od Ministasrtva kulture kroz program sufinansiranja lokalnih štampanih medija.

IMG-e8c61c98fec6e28d58c4b3aadd652338-V

 

 

 

 

 

 

Biće predstavljeni rezultati ankete sa 256 pljevaljskih maturanata.  Na okruglom stolu govoriće: predstavnici opštine Pljevlja Budimir Bajčetić, Sekretar Sekretarijata za privredu, i Emir Pilav, iz Kancelarije za mlade Sekretarijata za društvene djelatnosti. Na okruglom stolu prisustvovaće predstavnici maturanata, koji će nakon uvodnih riječi predstavnika pljevaljske privrede o poslovanju, planovima i problemima rada, moći da dobiju odgovore “iz prve ruke” o svemu što ih interesuje a posebno imaju li mladi šansi za zaposlenje u Pljevljima.

Na okruglom stolu učestvuju: Slavoljub Popadić, direktor Rudnika uglja, Zeko Šarac, direktor „Žitoprodukta“ DOO, Lale Cerović, vlasnik „Taše“, Saša Čolović, vlasnik „Orion“ DOO, Milko Živković, predsjednik Unije stočara sjevera CG, Jasmin Ajanović, vlasnik „Najo-komerca“, Savo Stevanović, vlasnik „Jasen“DOO, Gojko Knežević, vlasnik Auto servis „Knežević“ i Mirko Kotlaja, preduzetnik.

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.