četvrtak , maj 19 2022
Početna / Vijesti / Politika / Reagovanje Demokrata: Lekić potpuno izgubivši politički kompas napada jednu po jednu opozicionu partiju u Pljevljima

Reagovanje Demokrata: Lekić potpuno izgubivši politički kompas napada jednu po jednu opozicionu partiju u Pljevljima

Gospodine Lekiću, iz razloga što ste u NSD-u ostali usamljeni kao Mali princ na sopstvenoj planeti, pa više nemate protivnika za svađu u sopstvenim redovima, usled političkog bunila izazvanog umišljajima o sopstvenoj veličini i opozicionom mesijanstvu, potpuno izgubivši politički kompas, napadate jednu po jednu opozicionu partiju u Pljevljima.

Mada s obzirom na činjenicu da ste toliko puta pritrčali u pomoć DPS-u kada im je najviše gorelo pod nogama u Pljevljima, vjerujemo da ovi konstantni napadi na opoziciju nisu nimalo slučajni. Ukoliko se samo sjetimo nekoliko poslednijih izbornih ciklusa u Pljevljima, na kojima je opozicija gubila izbore, možemo izdvojiti nekoliko konstanti, čija je učestalost prevelika da bi smo ih predstavili kao slučajnost :

1)      Na svim lokalnim izborima na kojima je opozicija gubila, Mijo Lekić je bio nosilac neke od opozicionih listi, prethodno se posvađavši sa pola ili pak sa cijelom opozicionom scenom u Pljevljima.

2)      Tako je bilo 2006. godine kada Lekić u drugom krugu nije iskreno podržao Radomana Gogića i time direktno doveo na vlast predstavnika DPS-a, Filipa Vukovića.

3)      Tako je bilo 2014. godine, kada je Lekić rasturio NOVU, pa onda izašao samostalno na izbore, insistiravši da on bude nosilac liste iako je znao da nema podršku unutar ostatka opozicije.

4)      Tako je bilo 2018. godine, kada je Lekić otišao korak dalje i posvađao se sa sopstvenim koalicionim partnerima, sa kojima nastupa zajedno na državnom nivou, istovremeno uspjevši da stranku koja je na parlamentarnim izborima imala 6 i po hiljada glasova svede na dva mandata.

Čak i najtvrđi poštovaoci lika i djela Mija Lekića i pratioci politike DF-a, moraju priznati navedene činjenice.

Dakle, kada god Lekić odigra neku značajnu opozicionu ulogu, opozicija gubi izbore u Pljevljima. Prva stvar koja mora da se uradi da bi se uklonio DPS sa vlasti u Pljevljima je politička marginalizacija negativne pojave kakva je Milan Lekić.

Kada već izazivate i pominjete državne teme odgovorite građanima:

1)      Zašto ste podržali plan Branimira Gvozdenovića, udarne pesnice režima Mila Đukanovića?

2)      Zašto ste sa DPS-om u SO Budva dozvolili građevinskoj mafiji i Acu Đukanoviću da haraju bečićkom obalom, odnosno da li ste glasali zajedno sa odbornicima DPS-a u pomenutoj malverzaciji?

3)      Odgovorite da li su Vaši lideri u Budvi u poslovnim aranžmanima sa Branom Mićunovićem?

4)      Da li je specijalna savjetnica Vašeg šefa u Budvi dojučerašnja udarna pesnica Marovića, Rađenovića i Kuljače?

5)      Da li je Vaš šef u Budvi javno izjavio da ste spremni da sa DPS-om, odnosno Milom i Duškom, radite kao da ste jedna partija?

6)      Da li je Vaš šef u Budvi izjavio da je dogovarao nezakonito namještanje opštinskih poslova sa šefom OKG Svetozarom Marovićem?

7)      Zašto ste predali Kotor DPS-u bez ijednog komentara?

8)      Za čiji račun i zašto zajedno sa DPS-om decenijama svađate ljude po vjeri i naciji ( znamo za čiji račun samo ako pogledamo imovinske kartone lidera i funkcionera DF-a )

9)      Za koliko ste prodali Ustav Crne Gore Svetozaru Maroviću? Neka Vam Nebojša Medojević, Vaš koalicioni partner objasni koliko je tada koštao srpski jezik, zastava i himna. Zar su to stvari za olako bagatelisanje i prodaju gospodine Lekiću?

10)   Kako dozvoljavate da Vam politički šef u političkom savezu bude prvi saradnik Miraša Dedejića? Zar baš uvijek pare vrte gdje burgija neće ili je to samo slučaj sa politikom koju neskriveno zastupaju lideri DF-a?

11)   Koja je novčana svota dovoljna da, zajedno sa vašim političkim miljenikom Đukanovićem, konstruišete afere Demokratama od Herceg Novog do Pljevalja?

Vidimo da ste i Vi gospodine Lekiću usvojili vokabular svojih lidera, te pokušavate skrenuti pažnju na sebe uvredama liderima opozicionih partija. Želimo da Vam poručimo da ćete i Vi lično a i Vaši lideri na državnom nivou biti samo jedna ružna politička epizoda vrlo skoro, jer su građani prepoznali pseudo ideološke utakmice i nacionalana dobacivanja sa DPS-om, a sve u cilju ličnih privilegija jednih i drugih.

Ne možete nas uvući u svoj politički brlog u kojemu obitavate 30 godina, jer dok upućujete najgore uvrede predstavnicima Demokrata, ne zaboravite da nikada nije bilo važno šta je izrečeno već ko je rekao.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

FB_IMG_1652124621595

DF: Incident belvederaca -tužna varoš tone u mržnju ekstremista

Lideri i poslanici DF saopštili su da belvederskki ekstremisti pokazuju da su sebe ogradili od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *