četvrtak , 22 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Reagovanje iz pljevaljskog Tužilaštva: Ne obavještavamo medije o preduzetim aktivnostima u svakom predmetu koji se formira u tužilaštvu

Reagovanje iz pljevaljskog Tužilaštva: Ne obavještavamo medije o preduzetim aktivnostima u svakom predmetu koji se formira u tužilaštvu

Iz Osnovnog držvnog tužilaštva Pljevlja danas su potvrdili da se desio incident u pljevaljskoj Bolnici i da je od strane tužioca naloženo da se lice D.K. odmah liši slobode i protiv istog u hitnom postupku podnese krivična prijava zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti na štetu M.M.

U reagovanju na tekst „Skandal u pljevaljskoj bolnici: postoji li povlašćeni sloj ljudi u Crnoj Gori, objavljen na portalu „Pljevaljskih novina“, iz pljevaljskog tužilaštva objašnjavaju da su u vezu dovedena dva različita slučaja (napad na medicinsku sestru i procesuiranje tri lica zbog krivičnog djela kršenja naredbe Ministarstva zdravlja o zabrani izlaska  iz objekta stanovanja u vremenu od 19 h do 5 h), te da „Osnovno drzavno tuzilastvo u Pljevljima ni o jednom dogadjaju ne ćuti ali isto tako ne obavještava medije o preduzetim aktivnostima u svakom predmetu koji se formira u tužilaštvu“.

Pitanje PVN: Možete li nam saopštiti da li su istiniti navodi portala In4s da je Damir Kadribašić napao medicinsku sestru na radiologiji, prvo verbalno a zatim i fizički? Ukoliko su navodi istiniti, zasto se policija i Tužilastvo nisu oglasavali zvanicnim saopstenjem za medije? Da li se vaše jučerašnje saopštenje o troje procesuiranih zbog kršenja zabrane izlaska od 19 do 5 – odnosi i na Damira Kadribašića i zašto po prvi put nisu objavljeni inicijali procesuiranih?

Prenosimo u cjelosti reagovanje državne tužiteljke, portparolke Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, Nataše Bajčete.

“Zahvaljujem se što ste nam postavili konkretna pitanja povodom određenog događaja. Istovremeno sa žaljenjem konstatujem da ste nam konkretna pitanja postavili tek nakon što ste objavili tekst u kom ste iznijeli netačne informacije koje se odnose na Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima,  povezujući u tekstu dva dogadjaja koji nemaju nikakve veze jedan sa drugim.

Što se tiče dogadjaja na koji se odnosi vaše današnje pitanje, obavještavam Vas da je 30.03.2020. godine dežurni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima obaviještena je da je u Opštoj bolnici Pljevlja jedno lice D.K. uputilo prijetnje  medicinskoj radnici M.M. Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima je i u ovoj , kao i u svim drugim situacijama, postupilo efikasno. Tako je od strane tužioca naloženo da se lice D.K. odmah liši slobode i protiv istog u hitnom postupku podnese krivična prijava zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti na štetu M.M.

Istog dana, lice je uz krivičnu prijavu sprovedeno  tužiocu na saslušanje i nakon saslušanja u svojstvu osumnjičenog, postupajući tužilac mu je odredila zadržavanje u trajanju od 72h.

Osnovno drzavno tuzilastvo u Pljevljima ni o jednom dogadjaju ne ćuti, kako to navodite u svom pitanju, ali isto tako ne obavještava medije o preduzetim aktivnostima u svakom predmetu koji se formira u tužilaštvu.

Saopštenje tužilaštva od 1.04.2020. godine, kao što se to u njemu i navodi odnosi se na tri lica koja su procesuirana zbog krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, uslijed kršenja naredbe Ministarstva zdravlja o zabrani izlaska  iz objekta stanovanja u vremenu od 19 h do 5 h narednog dana.

Inicijali procesuiranih lica nisu objavljeni jer je saopštenje tužilaštva sačinjeno odmah po dobijanju informacije o osnovima sumnje da je djelo izvršeno i kada je postupajući dežurni tužilac naložio podnošenje prijava. Dakle, inicijali nisu objavljeni zbog toga što je tek naloženo podnošenje prijave a ne zbog toga što je „ tako naloženo“ kako navodite u danas objavljenom tekstu.

Napominjem da ovaj dogadjaj nema apsolutno nikakve vezu sa događajem od 30.03.2020. godine u Opštoj bolnici Pljevlja, iako se to iz Vašeg teksta može pogrešno zaključiti.

Zbog činjenice da ste informaciju koja se odnosi na potpuno drugi dogadjaj, a koju ste, takodje, netačno interpretirali,  iskombinovali sa informacijom koju je objavio drugi portal,  pogrešno ste informisali čitaoce Vaseg portala.

Uvjerena da se ne radi o namjernom propustu, ljubazno Vas molim da korigujete netačno informaciju i da ubuduce prije objavljivanja tekstova koje se odnose na Osnovno državno tužilastvo u Pljevljima budete slobodni da tu informaciju i provjerite, kao što ste to učinili danas, kako u suprotnom, ne biste dezinformisali javnost, kao što ste to učinili navedenim tekstom.“

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Prosvjetari štrajkuju dok se ne potpiše sporazum

Prosvjetni radnici u Crnoj Gori i danas će štrajkovati. Iako je na sinoćnjem sastanku s …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.