četvrtak , 23 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Redovna nastava u gotovo polovini osnovnih škola

Redovna nastava u gotovo polovini osnovnih škola

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija obavještava javnost da se od 136 osnovnih škola koje su dostavile informacije Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija (od ukupno 163 državne osnovne škole), nastava realizuje u 104 škole (od čega u 76 u punom kapacitetu, dok u 28 djelimično), a nastava se ne odvija u 32 osnovne škole.

 (Foto: pixabay)

„Kada je riječ o srednjim školama, od 44 škole od kojih je Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija u ovom trenutku dobilo infomacije (od ukupno 50 škola na nivou Crne Gore), 38 škola realizuje nastavu (od čega 24 u punom kapacitetu, a 14 djelimično), dok se u 6 škola ne sprovodi nastavni proces“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da od 13 državnih muzičkih škola, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ima informacije o 8 muzičkih škola, od kojih se u 4 ustanove rad odvija redovno, djelimično se rad realizuje u 2 ustanove, dok se u 2 ustanove ne odvija nastava.

Od 22 predškolske ustanove na nivou Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ima informacije o 19 ustanova od kojih se u 15 predškolskih ustanova rad odvija redovno, dok se djelimično rad realizuje u 4 ustanove.

Učenički i studentski domovi i resursni centri, kako kaže, rade redovno.

„Prema navedenim podacima, koji su trenutno dostupni Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, jasno je da informacija koju je u medijima danas plasirao predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore o 160 škola koje su obustavile nastavni proces, ne odgovara stvarnoj situaciji na terenu“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da će ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će uložiti sve napore da se što prije uspostavi redovni nastavni proces u svim obrazovno-vaspitnim ustanovama.

„U isto vrijeme, zahvalni smo svim direktorima koji su organizovali nastavu u svojim školama i svim prosvjetnim radnicima kojima je, uprkos svemu, interes djece na prvom mjestu“, zaključeno je u saopštenju.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Kvalitet vazduha u aprilu u Pljevljima značajno bolji u poređenju sa prethodnim mjesecima

U odnosu na praćene parametre kvaliteta vazduha tokom aprila, u Pljevljima je registrovan značajno bolji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.