subota , 28 januara 2023
Početna / Vijesti / Ekonomija / Repriza radova na krovu Doma kulture iz 2019.godine, uz nova izdvajanja novca iz opštinskog budžeta

Repriza radova na krovu Doma kulture iz 2019.godine, uz nova izdvajanja novca iz opštinskog budžeta

Dom kulture u Pljevljima svečano je  otvoren 25. maja 1950. godine a svečano otvaranje rekonstruisanog Doma kulture 25. maja 2018. godine u prisustvu tadašnjeg predsjednika Vlade, Duška Markovića i tadašnjeg ministra kulture Aleksandra Bogdanovića, iako Dom kulture u tom momentu nije imao upotrebnu dozvolu. Rekonstrukcija Doma kulture počela je 2007. godine, i koštala je preko pet miliona eura.

Već naredne 2019. godine počeli su problemi sa obnovljenom krovnom konstrukcijom Doma kulture, jer je krov počeo da prokišnjava u sami objekat. Iz opštinske službe je saopšteno da voda u objekat Doma kulture ulazi kroz spojeve na limu, kao posledica niskih temperatura i zamrzavanja vode u olucima.

Nenad Rubežić, tadašnji direktor Službe za razvoj i izgradnju opštine Pljevlja je u to vrijeme medijima saopštio da je izvršena sanacija oštećenja na krovnom dijelu stavljanjem dodatnog lima, da voda ne bi išla na stakleni prostor fasade pa u narednom periodu neće biti prokišnjavanja. On je pojasnio da šteta nije velika i da se radi o manjim oštećenjima na unutrašnjim zidovima i biće sanirana molerskim radovima.

Da nije sve kako treba i da su opet počeli isti problemi sa krovnom konstrukcijom pokazao je novi tender opštine Pljevlja objavljen 2021. godine za izvođenje radova na krovnoj konstrukciji, koja opet propušta vodu u unutrašnjost objekta. Posle obavljene tenderske procedure za izvođača radova je izabrano lokalno preduzeće „Ving“, a vrijednost radova je oko 10 hiljada eura sa PDV-om.

U razgovoru sa Nenadom Rubežićem, direktorom Direkcije za izgradnju i investicije opštine Pljevlja, Redakcija portala je dobila informaciju da se dešava da na sjevernoj strani Doma kulture opet dolazi do podlivanja vode i vraćanja u prostorije Muzeja. Novim radovima je predviđeno postavljanje novih oluka, grijača oluka i snjegobrana, da se to više ne bi dešavalo. Oluci koji inače zalede tokom zime generalno predstavljanju problem na objektima u Pljevljima.

Izvor Pv informer

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Penzije u februaru neće značajno porasti

Kako smo uspjeli da saznamo, neće biti značajnijeg rasta, jer se ni zarade nisu značajnije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.