subota , jul 2 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / ROVČANIN KOVAČEVIĆU: ILI POTPIŠI NESPORAN DOKUMET ILI PODNESI OSTAVKU, NE IGRAJ SE SA SUDBINOM PLJEVALJA

ROVČANIN KOVAČEVIĆU: ILI POTPIŠI NESPORAN DOKUMET ILI PODNESI OSTAVKU, NE IGRAJ SE SA SUDBINOM PLJEVALJA

Reagujući na izjavu predsjednika Opštine Rajka Kovačevića, da se „ne mogu preskakati procedure i ignorisati zakoni“ u projektu toplifikacije, Nikola Rovčanin, izvršni direktor Elekrtoprivrede Crne Gore, pozvao je Kovačevića na televizijsko sučeljavanje.
„Pozivam gospodina Kovačevića da na bilo kojoj televiziji razjasnimo pred građanima i dokažem da je u pitanju klasičan primjer političke opstrukcije. Nešto što čeka svaki građanin Pljevalja 40 godina opstruira se izmišljenim strahom i procedurama. Projekat u koji je EPCG ove godine uložila i budžetom opredjelila 2,5 miliona, a u okviru eko rekonstrukcije koja je u toku još 5 miliona, Kovačević opstruira odlaganjem potpisivanja jednog dokumenta koji je dužan da potpiše i na šta mu je ukazalo i Ministarstvo ekologije i prostornog planiranja i Agencija za zaštitu životne sredine. A evo i dokaza uz ovo reagovanje.
Takođe, Uprava za javne radove je ove godine iz budžeta Crne Gore za 2022 obezbijedila više od 200 000 eura.
Da li znate godpodine Kovačeviću da je gradska kotlarnica izgubila dozvolu za rad? Kako mislite da kršite zakon dalje, a nećete da zajedničkim snagama bez obzira na funkcije, partijske pripadnosti ili bilo koju drugu različitost uradimo nešto važno za naša Pljevlja?
Da li znate gospodine Kovačeviću da se uz malo volje svih aktera na društveno političkoj i privrednoj sceni ovaj projekat može završiti do sledeće grejne sezone?
Da li znate šta to znači za naš grad i građane? Za njihovo zdravlje i ukupan ambijent.
Ako ste ljubomorni što sam ja nakon 40 godina čekanja pokrenuo projekat, uticao da se obezbijedi novac, formirao projektni tim koji je izradio idejno rješenje i doveo do raspisivanja tendera, evo izvolite vi ga preuzmire, reklamirajre se, nazvaćeno ga i po vama, ali to su trivijalne stvari kojima se opterećujete u odnosu na cilj koji treba da svi zajedno postignemo.
Zato vas pozivam još jednom, ne kao direktor EPCG, ne kao funkcioner Demokrata, nego kao građanin Pljevalja, da ostavimo po strani sve razlike, jer ovaj projekat prevazilazi politiku i ima za cilj viši interes.
Ako je obezbjeđen novac za I fazu, hajde da je ove godine završimo, izgovora nema“, naveo je Rovčanin. IMG-9c50b9dc3f1201a6d33ad31fbd9c0ff7-V

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

forum zena demokrate

DELEGACIJA FORUMA ŽENA DCG PLJEVLJA NE SEMINARU WESTERN BALKANS DEMOCRACY

Saopštenje Demokrata Pljevlja Liderska komunikacija u javnosti i medijima bile su glavne teme prvog modula …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *