četvrtak , jun 17 2021
Početna / Vijesti / Politika / Rovčanin: Lokalna vlast nije postigla zadovoljajuće rezultate

Rovčanin: Lokalna vlast nije postigla zadovoljajuće rezultate

Lokalna vlast na čelu sa Igorom Golubovićem nije postigla zadovoljajuće rezultate. Takva ocjena nije politička, već je zasnovana na konkretnim pokazateljima.

Kada govorimo o komunalnoj oblasti, uništena su dva od ukupno šest lokalnih javnih preduzeća, dok su dva od preostala četiri dovedena u fazu finansijskog kolapsa.

Niti jedan pozitivan korak nije napravljen na planu zaštite životne sredine, a da ne govorimo o realizaciji čuvenog projekta toplifikacije od koga nismo vidjeli ni jedan metar toplovodne cijevi.

Takođe, u lokalnoj administraciji prisutno je partijsko zapošljavanje po ugovoru o djelu i privremenim i povremenim poslovima koje dostiže i do 100 izvršilaca, što je gotovo polovina od ukupnog broja zaposlenih. Poslednjih mjeseci je aktuelno zbrinjavanje kadrova po javnim ustanovama, Lokalnom javnom emiteru RTV Pljevlja i u samoj opštini.

Kada govorimo o investicijama i dalje je taj broj nula, kao i broj novootvorenih radnih mjesta. Takođe, ništa nije urađeno ni na planu zaustavljanja raseljavanja građana.

Kada je u pitanju poštovanje zakona, predsjednik opštine i dalje nije predložio Strateški plan razvoja, što je jedan od razloga za njegovo razriješenje po Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu. Izvještaji javnih preduzeća i dalje nisu usvojeni iako je rok za to bio do 31.maja.

Ako izuzmemo redovne poslove na održavanju saobraćajnica, rasvete, zelenila i pješačkih zona, kao i nekoliko fasada na zgradama u centru, što je takođe minimalan učinak, lokalna uprava, uvjeren sam, nije položila ispit kod građana, što se svakako može vidjeti i u rezultatu DPSa na poslednjim izborima.
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DEMOKRATA

Nikola Rovčanin, predsjednik Kluba odbornika Demokrata u SO Pljevlja

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

mijo fotografija 2

Sud odbacio Kadribašićevu tužbu protiv Lekića

Osnovni sud u Pljevljima odbacio je tužbu bivšeg glavnog imama Husein pašine džamije u Pljevljima, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *