nedelja , 24 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Rovčanin najavio: Dio pljevljaskog DF-a pristupa Demokratama

Rovčanin najavio: Dio pljevljaskog DF-a pristupa Demokratama

U emisiji RTV Pljevlja “ Iz oštrog ugla“ odbornik Nikola Rovčanin najavio je pristupanje dva odbornika, dijela funkcionera, članova i aktivista DF-a, Demokratskoj Crnoj Gori Alekse Bečića ističući sledeće: „Uvjerio sam se da Demokratski front u Pljevljima ne osluškuje želje birača, već se formiranjem unutrašnjih klanova koji prisvajaju zajednički rezultat i koriste pozicije, proteruju neistomišljenici u cilju što boljeg pozicioniranja pojedinaca. Politički kompromis je za interesne grupe žedne moći i pozicija, nešto što im ne odgovara jer žele sve za sebe i rade samo zbog sebe. Sistem, „stranka-to sam ja“ i „ako ne podržavaš mene radiš protiv stranke“ je nešto što uništava opoziciju. Zato je sasvim prirodna reakcija dijela odbornika, funkcionera, članova i glasača Demokratskog fronta da potraže drugi politički prostor. Demokrate su svjež vazduh u zagušljivoj opozicionoj prostoriji Demokratskog fronta Pljevlja u kojoj „niko ni sa kim ne može“ i svi misle da su baš oni rođeni i vječni lideri. Siguran sam da će Demokrate za nekoliko mjeseci biti pojedinačno najmoćnija opoziciona snaga, na radost svih građana Pljevalja. Za samo nekoliko dana nakon javnog distanciranja dijela odbornika i funkcionera od lokalne politike DF-a, preko stotinu članova i aktivista krenuće našim putem, a imajući u vidu trendove i raspoloženje građana taj broj će iz mjeseca u mjesec da raste. Veliki broj mladih i obrazovanih kadrova, ali i iskusnih političkih autoriteta krenuće u jedan svježiji politički prostor, koji je otvorio vrata časnim i poštenim ljudima, gdje su dogovor i sloga iznad unutarstranačkih obračuna. Zajedno sa postojećim krećemo u rad na formiranju širokog tima za budućnost Pljevalja. Rušenje lokalne DPS vlasti je osnovni cilj, a temelj nove lokalne uprave biće upravo Demokratska Crna Gora. Nema sumnje da će građani dati prednost mladosti i da će računati na energiju koja će donijeti istinske promjene. Uložio sam ogroman rad u bivšoj stranci i posle svih mojih napora neko me je doživljavao kao konkurenciju i problem. Možda je nekome zasmetala i moja oštra retorika prema DPS-u i pojedinim njihovim funkcionerima. Vrijeme će pokazati. Oni koji nas optužuju da smo dolaskom u građansku stranku navodno odustali od svojih stavova poručujem da politička organizacija ne može biti znak nacionalnog raspoznavanja ljudi. Politika treba da ujedinjuje, da miri, da spriječava podjele. Ja Demokratama pristupam kao Srbin koji je protiv NATOa sa svim stavovima koje sam do sada imao. Pogubno je biti dio lokalnog političkog tima među kojima prednjače oni koji se diče svojim navodnim srpstvom, a druguju sa lokalnim predstavnicima režima. Oni će biti dobro uhlebljenji kao „ljuti opozicionari“, pa za nas koji ne umijemo da kalkulišemo tamo nema mjesta. Ko su oni, znaju čitava Pljevlja i nema potrebe da ih imenujem.
Ne pada mi na pamet da se bilo kome pravdam za svoj politički izbor. Ja sam borac za promjenu režima i tu borbu nastavljam iz drugog opozicionog prostora. Radi pojedinih zlonamernih ljudi napominjem da je ovo isključivo plod volje nezadovoljnog dijela Demokratskog fronta Pljevlja. Ova odluka nije rezultat nikakvih političkih trgovina, vrbovanja ili sličnih nečasnih radnji, kako neki zlonamerno podvaljuju, a upravo su oni poznati po tome. Ja se ni sa kim nisam tajno sastajao kako pojedine kolege žele da nametnu, već sam svoj poslednji atom snage uložio u pokušaj reforme, osvježenja i boljitka Nove Srpske Demokratije i DF-a u Pljevljima. Kada sam se uvjerio da je sve uzalud, da neko ne želi da uči iz sopstvenih grešaka i da su u pitanju nečista posla , otvoreno sam pozvao rukovodstvo Demokrata, koje nam je otvorilo vrata. Niko nije „rasturao“ pljevaljaski DF, već je on to učinio samom sebi, nakon što je otjerao one koji su vodili beskompromisnu borbu protiv režima.
Iza mene stoji naporan opozicioni rad, oličen u stotinama saopštenja i javnih stavova protiv režima, aktivnog učešća na protestima, javnih govora, brojnih TV emisija, vrlo djelotvornih pravnih akcija i zalaganja za skupštinskom govornicom. Uspostavilo se da sam taj rad obavljao za neke koji javno ni jednu ružnu riječ nisu uputili prema DPS-u, a koji danas apliciraju na najznačajnije funkcije u lokalnom odboru moje bivše stranke. I danas neko pokušava da ospori moj izbor i moj put? To može da uradi samo zlonameran čovjek ili neko ko je u zabludi. Zahvaljujem se na saradnji mojim saborcima iz Pljevalja koji ostaju dio DFa, braći po suzavcu širom Crne Gore i gospodinu Milanu Lekiću kao višegodišnjem saradniku. Naši opozicioni putevi će se ukrstiti i važno je da u javnom neslaganju ne padnu teške riječi koje bi mogle biti prepreka opozicionoj saradnji i zajedničkoj izgradnji nove lokalne vlasti. Takođe, dajem punu podršku doskorašnjim saborcima u raskrinkavanju montiranog procesa zvanog „Državni udar“, koji ovih dana doživljava svoj krah. Pozivam sve građane Pljevalja da svojim članstvom podrže ideju Demokrata, koja okuplja i koja pobjeđuje. Nakon Budve, Kotora i sada već izvjesne pobjede u Herceg Novom uslediće i oslobođenje Pljevalja.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Bečić neće sa Zenkom i SD-om

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore jednoglasno je na jučerašnjoj sjednici prihvatilo predlog lidera partije Alekse Bečića …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.