četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Ekonomija / Rovčanin: Profit EPCG u 2021. godini veći nego u 2019. i 2020. godini zajedno

Rovčanin: Profit EPCG u 2021. godini veći nego u 2019. i 2020. godini zajedno

Elektroprivreda Crne Gore postigla je u 2021. godini gotovo tri puta bolji rezultat nego u prethodnoj godini, kazao je izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore, Nikola Rovčanin, za RTV NIšić. Taj rezultat je, kako je dodao, tim veći ako se ima u vidu da nije bilo poskupljenja struje za domaćinstva a realizovani su brojni popusti.

– Zaista jedan sjajan i istorijski rezultat i profit koji će sasvim izvjesno biti iznad 44 miliona eura. Ne skrivam zadovoljstvo takvim rezultatima, baš kao i menadžment, Odbor direktora i svi zaposleni u kompaniji. Upsjeli samo da održimo stabilan energetski sistem i popuste prema građanima. Učestvovali smo u mjerama Vlade početkom prethodne godine kada je kovid pandemija zahvatila ekonomski sektor, gdje smo pomogli i nezaposlene i penzionere sa najnižim primanjima i socijalne kategorije društva – kazao je Rovčanin.

Prošle godine poseban izazov bio je održati funkcionalnu kondiciju proizvodnih objekata, tvrdi Rovčanin i ističe da su proizvodnja i naplata u potpunosti ostvarene. To je prije svega rezultat ogromnog angažovanja svih zaposlenih.

– Mi smo u proizvodnim objektima zatekli dosta angažovanih eksternih firmi, veoma mali broj izvršilaca na određenim produktivnim radnim mjestima, malo smo izmijenili tu sliku, i time smanjili prekovremene sate čak 45 odsto. Nije dobro imati mali broj izvršilaca u jednom pogonskom postrojenju, tako da stalno forsirate zaposlene na prekovremene sate. Prekovremeni rad mora biti izuzetak a ne pravilo, tako da se poštuje broj radnih sati predviđenih zakonom. Takođe, ojačali smo savjetničke i menadžerske strukture, kazao je Rovčanin, dodajući da će EPCG i ubuduće biti nosilac razvoja države.

Izvršni direktor EPCG poručio je i da se cijene električne energije neće povećavati te da će svi popusti važiti do juna 2022. godine. Takođe, u najvećoj državnoj energetskoj kompaniji imaju ambiciozne planove za tekuću godinu, te pored projekta “Solari” najavljuju gradnju vjetroelektrane Gvozd, solarne elektrane Velje brdo, kao i ekološku rekonstrukciju TE Pljevlja.Nikola subvencije

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Uprkos niskim temperaturama fontana radi, ko će odgovarati ako dođe do havarije?

Iako je Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove, saobraćaj i vode izdao nalog preduzeću „Vodovod“ da zbog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.