nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / ROVČANIN: RADOVI NAPREDUJU PUNOM PAROM I PLANIRANOM DINAMIKOM

ROVČANIN: RADOVI NAPREDUJU PUNOM PAROM I PLANIRANOM DINAMIKOM

Radovi na eko rekonstrukciji Termoelektrane Pljevlja napreduju planiranom dinamikom, saopštio je Nikola Rovčanin, izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore.
„Kao što smo najavili,  građani će moći svakim danom da vide napredak. Naročito je važno da i oni koji su govorili da neće napredovati dalje od kamena temeljca, vjerovatno vođeni iskustvima od ranije, mogu lično da se uvjere da jedna od najvećuh investicija u Pljevljima vrijedna 70 miliona eura teče upravo onako kako smo i najavljivali. U okviru ove investicije radi se i na stvaranju izvora za toplifikaciju grada, koja investicija se takođe paralelno realizuje i uskoro idemo sa raspisivanjem tendera. Građanima smo prije nekoliko dana prezentovali i približili trasu magistralnog toplovoda“, istakao je Rovčanin i najavio da će nova rasvjeta na brani Otilovići biti postavljena do kraja nedelje.
„Time će Pljevlja dobiti još jedan od simbola u punom sjaju. Takođe, projekat izgradnje mHE „Otilovići“ nakon dobijanja koncesija odvija se po planu. Na kraju, važno je dodati da će u Pljevljima i Crnoj Gori već početkom juna biti instalirane prve solarne elektrane na domaćinstvima u okviru projekta „Solari 3000+ i 500+““, zaključio je Rovčanin. eko rekonstrukcija

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

nikola i lucic izdvojena

POTPISIVANJEM UGOVORA IZMEĐU EPCG I UPRAVE JAVNIH RADOVA ZAPOČETA REALIZACIJA PROJEKTA TOPLIFIKACIJE PLJEVALJA

Danas je u prostorijama TE “Pljevlja” (TEP) potpisan ugovor između Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i Uprave …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *