nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / ROVČANIN: RUKOVODSTVO OPŠTINE PLJEVLJA POLITIČKI OPSTRUIRA TOPLIFIKACIJU GRADA!

ROVČANIN: RUKOVODSTVO OPŠTINE PLJEVLJA POLITIČKI OPSTRUIRA TOPLIFIKACIJU GRADA!

Nikola Rovčanin, izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore, izjavio je danas da je duboko razočaran činjenicom da predsjednik Opštine Pljevlja, u početku izbjegavanjem i prolongiranjem izvršenja svojih obaveza, a sada otvorenom opstrukcijom, pokušava zaustaviti projekat toplifikacije Pljevalja.
„Kao odgovorna kompanija učinili smo sve da Pljevlja nakon 40 godina konačno dobiju toplifikaciju:
1. Obezbijedili finansijska sredstva za I Fazu od 2,5 miliona eura, u okviru projekta Eko rekonstrukcije izgradnja infrastrukture za toplotni izvor 5 miliona eura, ugovorili sa Upravom za javne radove ove godine 200 000 eura, a naredne kroz inicijativu na budžet 8,5 miliona;
2. Formirali projektni tim od kadrova EPCG, Uprave za javne radove i Opštine Pljevlja;
3. Pripremili kompletnu plansku dokumentaciju, idejno rješenje, definisali trasu…u rekordnom roku.
Sada kada smo na 2 dana od raspisivanja tendera, Opština prvo prolongiranjem, a sada direktnim izbjegavanjem odbija da izda UT uslove, koje je prethodno za isti projekat već izdala i što po zvaničnom mišljenju Agencije za zaštitu životne sredine i MKI koje smo uz zahtjev dostavili treba da uradi. Dakle, dokument koji su već izdali, potrebno je samo da izmjene i NE ŽELE. Zašto? I zašto su čekali i trošili vrijeme da samo formalno proslijede ministarstvu i to bez napomene da su iste uslove prethodno izdali? Jednom mogli, a sada ne mogu? Znaju li da je svaki dan i svaki sat važan, jer građevinska sezona u PV se završava sa septembrom?
Uvjereni smo da će ministarstvo u rekordnom roku riješti ovaj problem koji ugrožava i sam projekat Eko rekonstrukcije TEP, ali i interese svih građana ovog grada, a predsjedniku Opštine, koji je prilikom svakog odlučivanja po ovom pitanju tražio vrijeme da ode u Podgoricu na konsultacije, neka služi na čast.
Jasno je sada svima zašto 40 godina u Pljevljima nije realizovan niti jedan projekat.
Ovo je samo otvaranje priče i ukazivanje na one koji interes grada i građana stavljaju na poslednje mjesto.
Uradili smo za 4 mjeseca na ovom projektu više nego svi prethodni za 40 godina i tu činjenicu ovakvim ponašanjem naročito neće promijeniti“, naveo je Rovčanin. Nikola subvencije

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Socijalni savjet mora odlučivati o vraćanju radne nedjelje

Ministarstvo ekonomskog razvoja spremilo je izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojima je planirano …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.