četvrtak , maj 19 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Rovčanin: Termoelektrana nastavlja sa radom

Rovčanin: Termoelektrana nastavlja sa radom

„Nakon današnje odluke Vlade Crne Gore nastavak rada Termoelektrane Pljevlja je izvjestan. Očekujem da će nadležno ministarstvo i Agencija za zaštitu životne sredine postupiti po danas usvojem zaključcima u najkraćem roku“, kazao je Nikola Rovčanin, izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore, pojašnjavajućinikola EPCG 2
da je Vlada ocijenila da je do završetka započetih postupaka pregovora Ministarstva kapitalnih investicija Crne Gore sa Energetskom zajednicom kao prethodnim pravnim pitanjem, potrebno prekinuti sve započete postupke za prestanak važenja i reviziju integrisane dozvole, zbog nesagledive štete po energetski sektor i državu Crnu Goru i zadužila Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Agenciju za zaštitu prirode i životne sredine da postupi u skladu sa zaključakom.
„Vlada Crne Gore je sagledavajući sve okolnosti postupila u skladu sa interesima građana i države Crne Gore“, poručio je Rovčanin.

Vlada je danas usvojila zaključak kojim od Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Agencije za zaštitu prirode i životne sredine zahtijeva da obustave sve započete postupke u vezi revizije integrisane dozvole za rad Termoelektrane Pljevlja.

Kako je pojašnjeno, nastavak tog postupka u sadašnjoj situaciji značio bi da TE Pljevlja mora nakon završetka remonta 1. juna prestati sa radom jer joj je isteklo ranije dodijeljenih 20.000 sati rada sa sadašnjom zastarjelom tehnologijom.

U obrazloženju zaključka je navedeno da bi ovo vodilo nesagledivim štetama po energetski sektor i državu Crnu Goru jer bi onemogućilo uredno snabdijevanje svih potrošača električnom energijom, zbog čega traže da se postupak revizije dozvole odloži do završetka pregovora sa Energetskom zajednicom.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

radojica izdvojena

Radojica Čepić – novo rukometno čudo Crne Gore

Od Rudara do najbolje rukometne lige svijeta Nakon Evropskog prvenstva u rukometu mediji su ga …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *