nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / ROVČANIN: VRIJEME JE DA SE TUŽILAŠTVO POZABAVI POSLOVANJEM RUDNIKA UGLJA

ROVČANIN: VRIJEME JE DA SE TUŽILAŠTVO POZABAVI POSLOVANJEM RUDNIKA UGLJA

Nakon priznanja rukovodstva Rudnika uglja Pljevlja i međusobnog prebacivanja odgovornosti u vezi sa uništavanjem poslovne dokumentacije, javnosti na uvid dostavljam i snimak tog čina na kome se vidi spaljivanje dokumenata u kotlarnici ovog privrednog subjekta. Uvjeren sam da javno saopšteno objašnjenje da je riječ o kopijama dokumenata i da je to dio redovnog godišnjeg postupka, ne može i ne smije biti opravdanje da nadležni organi ne sprovedu istražne radnje.

Ovo iz razloga što se nakon objelodanjivanja ovog čina, otvara niz pitanja. Zašto se dokumentacija uništava samo nekoliko dana prije izglasavanja nove Vlade Crne Gore? Kome je to stalo da pojedina dokumenta ne dođu u ruke novoj vlasti? Da li se u „kopijama“ možda krije i po neki original koji je „slučajno“ zalutao? Zašto se spaljuje samo dokumentacija koja se odnosi na tendere, pregovaračke postupke, ugovore, javne nabavke? Po čijem nalogu je uništena dokumentacija? Da li je formirana komisija i da li je popisan uništeni materijal? Zašto se vršilo uništavanje dijela dokumentacije vikendima? Zašto se baš sada uništava dokumentacija koja bi, da je to dio redovne godišnje procedure mogla biti uništena i prošle i pretprošle godine?

Ovo nisu pitanja za rukovodstvo Rudnika uglja Pljevlja, već pitanja za nadležne organe. Oni su dužni da konačno zakucaju na vrata ove kompanije i ispitaju ne samo ovaj slučaj, već cjelokupno poslovanje ove kompanije.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Dobro je da se odnosi raščiste, možda opstrukcije prestanu“

Odavno je primjetna namjera Jakova Milatovića da opstruira rad 44. Vlade Crne Gore i PES-a, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.