subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / ROVČANIN: ZAŠTO STE PROTIV TOPLIFIKACIJE I ŠTA JE TO VRIJEDNIJE OD ZDRAVLJA, KAŽITE DA ZNAMO?

ROVČANIN: ZAŠTO STE PROTIV TOPLIFIKACIJE I ŠTA JE TO VRIJEDNIJE OD ZDRAVLJA, KAŽITE DA ZNAMO?

Ni dva mjeseca nakon što je Elektroprivreda Crne Gore zatražila izdavanje urbanističko-tehničkih uslova, kako bi započela realizaciju projekta toplifikacije, javnosti nije jasno zašto lokalna uprava odbija da izda pomenuti dokument. Tim povodom, opet se oglasio izvršni direktor kompanije, Nikola Rovčanin, pitajući predsjednika Opštine Rajka Kovačevića zašto se protivi toplifikaciji i šta je to vrednije od zdravlja građana.
„Gospodine Kovačeviću, ko treba da izda jedan obični dokument koji je od sudbonosnog značaja za naš grad, ako ne vi? Ko, ako su i ministarstva i Agencija adresirali na opštinu Pljevlja? Ako ne želite vi, recite onda ko i kad?
Kad, ako ne sad gospodine Kovačeviću. Sad kada se na TEP gradi neophodna infrastruktura u vrijednosti od 5 miliona eura za toplifikaciju našeg grada. Sad, kada je EPCG budžetom za 2022. godinu obezbjedila novac od 2,5 miliona eura za I fazu toplovoda. Sad kada je Uprava za javne radove obezbijedila preko 200 000 eura za projekat.
Zašto ulazite u političke obračune i koristite službeni položaj, kako bi usporili ili zaustavili projekat od interesa za život i zdravlje ljudi?
Pokušavam, ali ne mogu da nađem niti jedan valjan razlog za to. Čitajući dopise ministarstva i činjenicu da je Opština još 2019. godine izdala UT uslove za ovaj projekat, pitam se zašto je sada sporna izmjena?
Na žalost, dok traje inat i dok se uzalud troši vrijeme, cijenu će platiti građani Pljevalja. Umjesto da već 2023/2024 godine imamo ugašene kotlarnice, prinuđeni smo da zbog sebičnih političkih interesa i vještačkih administrativnih prepreka, upisujemo i nove mučne grejne sezone po staroj praksi enormnog zagađenja, koje direktno utiče na nastavak raseljavanja i povećanje stope oboljenja stanovništa.
Šta je to vrijednije od zdravlja ljudi, važno je da saopštite građanima, da znaju“, zaključio je Rovčanin. nikola konvencija

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza Uprava lokalnih javnih prihoda u saradnji sa Službom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.