utorak , 9 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Rudnik uglja rješava višegodišnji problem regulisanja korita Biserke čime se širi porta Manastira Trojice

Rudnik uglja rješava višegodišnji problem regulisanja korita Biserke čime se širi porta Manastira Trojice

U organizaciji Rudnika uglja na prostoru Manastira Sveta Trojica u toku su  građevinski radovi koji će omogućiti lakši prilaz Manastiru i  dobiće se velika površina  oko 4.900 kvadrata, za proslavu praznika i narodna sabranja, a radiće se i pristupni put. Trenutno se postavljaju cijevi kojima će se spriječiti izlivanje potoka, a nakon postavljanja elektro i komunalne infrastrukture uradiće se široki prilazni put i parking.

Uprava Manastira Svete Trojice obratila se Rudniku uglja AD Pljevlja sa molbom za pomoć za proširenje manastirske porte  i regulisanje potoka Biserka u dužini od oko 70 metara.

Radovi su počeli 19. novembra  Kada je detaljno očišćena površina, tamponirana i uvaljana valjkom, uređena je temeljna ploča i na nju su postavljene i montirane armirano betonske cijevi prečnika 2 metra. Oko cijevi je postavljena armatura i sloj betona, koji služe za stabilizaciju armirano betonskih cijevi i prihvatanje opterećenja od nasutog materijala.

„Rudnik uglja je društveno odgovorna kompanija koja vodi računa o potrebama svih naših vjerskih organizacija. U konkretnom slučaju, postupajući po molbi uprave manastira Svete Trojice, pristupili smo rješavanju jednog značajnog problema koji je, decenijama unazad, predstavljao veliki problem, kako za manastirsku upravu, tako i za sve vjernike Srpske pravoslavne crkve. Proširenjem manastirske porte i regulisanjem potoka Biserke dobićemo jedan posve drugačiji izgled i funkcionalniju površinu, dok ćemo izgradnjom pristupnog puta realizovati jedan zaista značajan infrastrukturni problem, što će svakako predstavljati veliku olakšicu za sve vjernike, ali i za konkretniju promociju vjerskog turizma u našoj opštini. Posebna mi je čast i zadovoljstvo što su vladika Atanasije, ali i cijelokupna uprava našeg Manastira, na čelu sa protosinđelom Zosimom, izuzetno zadovoljni odrađenim poslom i sanacijom konkretnih problema. Manastir Svete Trojice je naše duhovno blago i kulturno dobro koje služi na ponos svih nas“, poručio je u izjavi za medije izvršni direktor Milan Lekić, prenosi pvportal.

Radovi u porti Manastira Svete Trojice
Radovi u porti Manastira Svete Trojice

IMG_20211127_105305 IMG_20211127_105316 IMG_20211127_105220

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

JOKOVIĆ PORUČIO

„Neće faliti životnih namirnica tokom zime“ Vlada garantuje da neće faliti ni jedne životne namirnice …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.