subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Rudnik uglja svečano proslavio Dan rudara

Rudnik uglja svečano proslavio Dan rudara

rudnik nova ygrada

Povodom 24 septembra – Dana rudara danas je održana Svečana akademija i koktel u Domu kulture, a konferencija za novinare u Hotelu „Pljevlja“ koje je organizovao Rudnik uglja.

Svečanoj akademiji su prisustvovali: Milutun Simović, potpredsjednik Vlade Crne Gore, Dragica Sekulić, ministarka ekonomije, Mirko Lola Đačić, predsjednik opštine,  predstavnici crnogorske privrede i lokalnih uprava.

– Ove godine slavimo 70 godina od otvaranja rudnika crvenih boksita „Zagrad“ u nikšićkoj župi, koji slavimo kao Dan rudara u Crnoj Gori. Iskopanih oko 8.000 tona rude u prvoj godini bio je početni impuls, nakon kojeg se i u sledećeih desetak godina  otvaraju i drugi rudnici. Danas obilježavamo i 66 godina od postojanja i rada Rudnika uglja u Pljevljima – kazao je Simović i dodao da je Vlada Crne Gore ohrabrena rezultatima proizvodnje uglja i rude u prošloj godini koja je iznosila preko tri miliona tona.

– Ohrabruju nas i realizovane investicije u prošloj godini od preko devet miliona eura i planirane investicije za naredni četvorogodišnji period od 66 miliona eura.Ohrabruje nas i i ostvarena dobit koja je samo u Rudnuku uglja Pljevlja bila 6,7 miliona eura. Ovakvi rezultati u našim strateškim rudarskim kompanijama i predstavljeni planovi ohrabrenje su za sve nas, za oko 1.400 zaposlenih u njima, za lokalne ekonomije Pljevalja, Nikšića i Berana i ohrabrenje za ukupnu našu ekonomiju – istakao je Simović.

dan rudara koktel 2

koktel dan rudara 1

Nagrađeni su i najbolji radnici Rudnika uglja za ovu godinu: Dragomir Pavlović, Milovan Brašnjo, Gojko Drobnjak, Slaviša Milić i Jelena Babić.

 

Opširnije u narednom broju „Pljevaljskih novina“

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.