nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Sa profila Teta djeci stižu poruke koje navode na samoubistvo

Sa profila Teta djeci stižu poruke koje navode na samoubistvo

Podgorička policija dobila je krivičnu prijavu roditelja maloljetnog djeteta povodom komunikacije na društvenim mrežama, koju otpočinje profil pod imenom Teta. Sa tog profila djeci stižu poruke koje ih navode na otuđenost, povučenost i ideje o sumoubistvu.

Iz Uprave policije portalu RTCG potvrđeno je da jedinica za sajber kriminal ispituje taj profil.

Takođe, kako je saopšteno, škole su informisane da ukoliko nastavnici i roditelji primijete drastične promjene u ponašanju djece odmah o tome obavijeste policiju.

Sa profila pod imenom Teta djeci se šalju poruke uglavnom religioznog karaktera, koje ih navode na otuđenost, povučenost i ideje o samoubistvu. Majka jedne od djevojčica koje su dobile takve poruke obratila se, tim povodom, policiji i podnijela prijavu.

Podsjetimo, u martu ove godine iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije ukazali su kako je u Crnoj Gori kriminal na internetu u ozbljnom i stalnom porastu.

Savjet je preporučio direktoru Uprave policije, ministru unutrašnjih poslova i Vladi da se hitno, bez daljih odlaganja, pristupi jačanju kapaciteta Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u sklopu dosadašnjeg Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Izvor: RTCG

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

kovacevic ori 1

Kovačević sa ambasadorima EU: Saradnjom do čistog vazduha i čiste vode u Pljevljima, prethodna Vlada ostavila tenzije

Ambasadori država članica Evropske unije i šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *