utorak , 3 oktobra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Sa sredstvima koja će do kraja godine biti uložena, ukupno oko milion eura za Opštu bolnicu u Pljevljima

Sa sredstvima koja će do kraja godine biti uložena, ukupno oko milion eura za Opštu bolnicu u Pljevljima

Dr Saša Grbović, direktor Opšte bolnice u Pljevljima očekuje da će se sa realizacijom 300 hiljada eura do kraja godine iz kapitalnog dijela državnog bužzeta, zaokružiti ulaganja u Opštu bolnicu u Pljevljima koja će za protekle tri godine dostići iznos od skoro milion eura.

Radi se o sredstvima iz državnog budžeta, lokalne uprave i donacijama privrednih subjekata u gradu, od kojih treba posebno izdvojiti Rudnik uglja Pljevlja i Elektroprivredu Nikšić, kao najveće donatore.

U navedenom periodu nabavljen je novi savremeni skener aparat, rendgen aparat, porođajni +sto, operacione lampe, ultrazvučni aparat, ambulantna vozila, ugrađen centralni kiseonik na Internom odjeljenju, rekonstruisana rasvjeta u krugu bolnice, proširen parking prostor, rekonstruisan prostor na radiologiji, promjenjen namještaj na pedijatriji i ginekologiji.

Od poslednje donacije Rudnika uglja Pljevlja u iznosu od 50 hiljada eura biće nabavljeno novo ambulantno vozilo, a od donacije EPCG u iznosu od 70 hiljada eura u toku je tenderska procedura za kupovinu ortopedskog stola. Kupovina mobilnog rendgen aparata koji koriste ortopedi biće nabavljena od sredstava predviđenih iz kapitalnog dijela državnog budzeta, preko Fonda zdravstva. Na taj način ortopedska sala će biti potpuno kompletirana.

Od predviđenih 300 hiljada eura predviđenih iz državnog budžeta za Opštu bolnicu u Pljevljima biće obnovljen kompletan hiruški instrumentarij, koji nije obnavljan decenijama. Biće kompletiran i laparoskopski stub. Za ginekologiju će biti nabavljen nov, moderan porođajni sto koji bi trebao biti u funkciji više od decenije. Kupiće se i oprema za ORL, kao i dodatna oprema za druga odjelenja bolnice.

Po riječima dr Grbovića u dužem vremenskom periodu bolnica u Pljevljima nije imala podršku od države za nabavku savremene medicinske opreme, kao što je to bilo za prethodnih nekoliko godina.

Dr Grbović je iskoristio priliku da se zahvali svim donatorima koji su ulaganjem značajnih sredstava pomogli da se unaprijedi zdravstveni sistem u pljevaljskoj bolnici i na taj način uveća kvalitet zdravstvenih usluga za građane Pljevalja.

Izvor-pvinformer

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Pretežno sunčano i toplije vrijeme

Na sjeveru Crne Gore danas ujutru po kotlinama magla ili niska oblačnost, tokom dana pretežno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.