četvrtak , 22 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Sadnja drvoreda kasni 18 mjeseci

Sadnja drvoreda kasni 18 mjeseci

Iz MZ Golubinja apeluju na nadležni opštinski sekretarijat da završe aktivnosti na izradi sadnih jama i sadnji drvoreda u ulici Vuka Karadžića ili da promjene izvođača radova DOO „Čistoća“, kojoj je izdat nalog za realizaciju navedenih poslova prije 18 mjeseci.

-Smatramo da se predugo čeka na samu realizaciju i primorani smo da reagujemo, najviše zbog bezbjednosti đaka i starijih osoba koji najviše koriste trotoarske površine u ovoj ulici. Posao je polovično i aljkavo realizovan, sa neadekvatnim ivičnjacima za oblaganje sadnih jama, estetski vrlo loše uklopljenim i sa ostavljenim isječenim rupama na trotoarskoj površini još od prošle godine, koje predstavljaju opasnost za prolaznike. Sjetite se slučaja Žane Đačić od prošle godine kada se povrijedila u glavnoj ulici zbog slične problematike. Jedan dio sadnica Prunus cerasifera je zasađen u nedovršene sadne jame, a drugi dio čeka na sadnju u RJ Zelenilo, rekao je Vaso Knežević, predsjednik MZ Golubinja, apelujući da i „Ving“ kasni sa sadnjom sadnica u Tršovoj ulici.

Drvoredne sadnice u ulicama nisu samo potreba iz estetskih razloga ili zbog hirova ekologa, već i zbog stvaranja sanitarno-higijenskih i mikroklimatskih uslova za građane, radi izolacije pješačkih tokova i obodnih zgrada od kolskog saobraćaja i pomaže prostornoj orjentaciji u gradu. Drvored u ulici Vuka Karadžića je naročito potreban zbog stvaranja zasjenčanih mjesta u toku ljetnjih toplih dana a zbog velikog broja djece i starih lica koja se kreću trotoarom prema školi i prema gradskom parku.

V.M.

Ulica Vuka Karadžića

prostor za drvo

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Prosvjetari štrajkuju dok se ne potpiše sporazum

Prosvjetni radnici u Crnoj Gori i danas će štrajkovati. Iako je na sinoćnjem sastanku s …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.