subota , 13 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / “ Samozastupanjem do smanjenja diskriminacije osoba sa intelektualnim invaliditetom“

“ Samozastupanjem do smanjenja diskriminacije osoba sa intelektualnim invaliditetom“

U okviru projekta “ Samozastupanjem do smanjenja diskriminacije osoba sa intelektualnim invaliditetom”, koji je finansijski podržalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne gore, od 17.06. do 21.06.2020.godine (sa početkom u 10:00h) održaće se online seminar preko ZOOM aplikacije „Petodnevni seminar za samozastupanje osoba sa intelektualnim invaliditetom iz 5 opština ( Pljevlja, Podgorica, Tuzi, Bijelo Polje, Ulcinj)“.
Obuku će držati edukatori koji imaju iskustva u radu sa osobama sa intelektualnim invaliditetom i samozastupanju, Dr.sci Dragomir Lukić, MA Jadraka Šujak, MA Slavica Marković, Dipl. pravnik Nemanja Dujović, kao i samozastupnik Lazar Šljivančanin.
Nakon sprovedene obuke planira se otvaranje 5 klubova za samozastupanje u 5 pomenutih gradova čiji će članovi biti osobe sa intelektualnim invaliditetom. Svaki klub će brojati najmanje 10 članova. Klubovi tj. članovi će imati podršku od strane savjetnika i mentora iz NVU „Zračak Nade“.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ljuljaj Ljaljo! Oburdavaj!

Dvije posljednje kolumne pod nazivom “Oburdavaj i “Ljuljaj Laljo” poznatog crnogorskog novinara Dragana Rosandića Rosija …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.