nedelja , januar 23 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Saradnja Pljevalja i Paraćina za projekte kod EU

Saradnja Pljevalja i Paraćina za projekte kod EU

Delegacija Opštine Pljevlja boravila je u dvodnevnoj posjeti opštini Paraćin (26-27. septembra 2019. godine) povodom proslave Praznika opštine, u okviru koje je potpisana inicijativa za uspostavljanje saradnje između dvije opštine.

S obzirom na uzajamno poštovanje tradicije, istorije, kulture, u cilju ostvarivanja dugoročnog prijateljstva i saradnje, razvijanja međusobnog povjerenja i razumjevanja i zajedničkog interesa za razvoj trgovine, ekonomske, komercijalne, turističke, investicione, kulturne i druge veze, opštine Paraćin i Pljevlja, potpisivanjem ove inicijative, složili su se da je prvi prioritet u razvoju prijateljskih odnosa između dvije opštine da se pokrene postupak, u skladu sa zakonom pred lokalnim parlamentima.

Predsjednik opštine Pljevlja Igor Golubović, obraćajući se na svečanoj sjednici Skupštine opštine Paraćin istakao je da ga raduje činjenica što je potpisivanjem ove inicijative, uz slovenačku opštinu Velenje, bosansku Gračanicu  i srbijansku Babušnicu, stvoren dobar okvir za unaprijeđenje aktivne saradnje i prijateljstva opštine Pljevlja sa još jednom opštinom u Republici Srbiji. Saradnja će se, kako je istakao Golubović,  prije svega odnositi na oblast kulture, turizma, privrede, kao i na druga polja od zajedničkog obostranog interesa za dvije opštine.

Predsjednik opštine Paraćin Saša Paunović  je iskazao zadovoljstvo što su Pljevlja prvi crnogorski grad sa kojima Paraćin uspostavlja saradnju ove vrste.

„Naša namjera je da koristimo saradnju sa Pljevljima u kulturnoj, sportskoj i privrednoj razmjeni, ali i u konkurisanju projekata kod Evropske unije kad god je to moguće“, naglasio je Paunović.

Opština Paraćin je važan industrijski centar Republike Srbije, sa veoma razvijenom privredom i dugogodišnjom tradicijom proizvodnje cementa, stakla, tekstilnih i konditorskih proizvoda.

Pored predsjednika Golubovića, delegaciju Opštine Pljevlja činili su predsjednik Skupštine opštine Dragiša Sokić i glavni administrator Zoran Radošević.

Kabinet predsjednika

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

IMG_20220119_103148

Bogojavljenje u Pljevljima za krst časni 35 vjernika se pogružavalo

  Pljevaljski  pravoslavni vjernici hrišćanski praznik Bogojavljenje, ove godine na minus devet stepeni celzijusa, dočekli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *