subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Sastanak Udruženja ugostitelja Pljevalja sa predsjednicima Opštine i SO Pljevlja

Sastanak Udruženja ugostitelja Pljevalja sa predsjednicima Opštine i SO Pljevlja

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i predsjednik Skupštine Opštine Pljevlja Dragiša Sokić sastali su se danas sa predstavnicima Udruženja ugostitelja Pljevalja.

Na sastanku, koji su inicirali pljevaljski ugostitelji razgovarano je o svim problemima koji se tiču ugostiteljstva u Pljevljima, načinu prevazilaženja teškoća u kojim su se uslijed nepovoljnog položaja izazvanog epidemijom Covid-19 i ponovnog zatvaranja objekata, suočili veliki broj djelatnika ove grane privrede i njihovi zaposleni.

Predstavnici Ugostitelja ukazali su rukovodiocima Opštine Pljevlja na cjelokupnu situaciju u kojoj se nalaze, od visokih dažbina – taksi, do inicijativa koje su uputili nadležnim državnim institucijama da im se u što skorijem roku omogući rad.

Golubović i Sokić konstatovali su da će im Opština Pljevlja pružiti punu podršku u procesu oslobađanja i prolongiranja naplate opštinskih taksi, što je i jedino u domenu zakonski mogućeg u lokalnoj upravi, finansijsku takođe u skladu sa Statutom, kao i puno razumijevanje i svaku pomoć, prije svega zbog značajnog broja Pljevljaka koje zapošljavaju.

Podrška se odnosi i na inicijativu ugostitelja prema nadležnim institucijama (MONSTAT, Institut za javno zdravlje) prilikom određivanja kululativne incidence (broj novih slučajeva/broj stanovnika na 100.000 stanovnika), koja sadrži zahtjev da računicu, odnosno stopu prilagode realnom stanju i uz jedinstveni kriterijum za sve opštine.

Nakon sastanka saopšteno je da lokalna uprava u Pljevljima prepoznaje potrebu za pomoć članicama Udruženja u svim njihovim konkretnim daljim aktivnostima, sve u skladu sa nadležnostima Opštine i Skupštine opštine Pljevlja.

Izvor: pljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Učenici Srednje stručne škole na usavršavanju u Španiji

Grupa učenika Srednje stručne škole Pljevlja odjeljenje IV2 – Tehničar za kompjutersko upravljanje i konstruisanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.