četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / SD: Demokrate umjesto drskosti i bezobrazluka, zahtjev za smjenu da upute ministarki Borovinić-Bojović

SD: Demokrate umjesto drskosti i bezobrazluka, zahtjev za smjenu da upute ministarki Borovinić-Bojović

Drskost i bezobrazluk pljevaljskih Demokrata jučerašnjim saopštenjem u vezi saepidemiološkom situacijom u Pljevljima poprimile su posebnu dimenziju.Naime, opštinski odbor Demokrata Pljevalja pozvao je direktora pljevaljske bolnice, dr Erduana Lalovića, da zbog alarmantne epidemiološke situacije podnese ostavku. Prije svega smatramo važnim da pojasnimo da za epidemiološku situaciju, bila ona dobra ili loša, nijesu odgovorni direktori bolnica. Odgovorne su, prvenstveno, zdravstvene vlasti na državnom nivou, ministarka zdravlja i Institut za javno zdravlje. U tom smislu, podržavamo zahtjev za ostavkom, ali smatramo da je upućen na pogrešnu adresu.

Demokrate trebaju da pozovu ministarku Borovinić-Bojović da podnese ostavku i u tome će imati našu punu podršku. Štaviše, u tome smo ih preduhitrili. Dakle, alarmantna epidemiološka situacija je posljedica apsolutne nebrige nove Vlade, koju vi podržavate, za zdravlje građana, oličena u neadekvatnim i zakašnjelim mjerama, odbijanju gotovo 110.000 vakcina iz donacije, postavljanju za prioritet smjena rukovodećih kadrova u medicinskim ustanovama umjesto bavljenja epidemiološkom situacijom i još mnogo toga. Lošim vođenjem zdravstvene politike vaše Vlade Crna Gora je postala novi Bergamo u Evropi. Nijeste nam odgovorili, gospodo iz Demokrata, na konkretne dokaze da vaš predsjednik odbora u Nikšiću, direktor tamošnje bolnice, dr Marko Mitrović, partijski zapošljava 9 dana pred izbore. Nijeste nam odgovorili ko je pustio Marka Kovačevića, nosioca liste ZBNK, da uđe u nikšićku bolnicu uprkos zabrani usljed situacije sa COVID-om. Nijeste nam odgovorili ni kako je moguće da brat vašeg predsjednika OO i direktora bolnice, COVID pozitivan, pregleda pacijenta i napiše izvještaj o njegovom stanju. Ovo su, gospodo iz Demokrata, razlozi sa podnošenje ostavke direktora bolnice i njegova odgovornost, kako komandna, tako i potencijalno krivična što ostavljamo nadležnim organima na procjenu. A epidemiološka situacija definitivno nije jer biste, u tom slučaju, i iz tog razloga trebali da zatražite smjenu direktora nikšićke bolnice. Što se dr Lalovića tiče, on je Pljevljakinjama i Pljevljacima i te kako dobro poznat. Radi se o čovjeku koji 32 godine radi u pljevaljskom i koji je svoj posao uvijek radio časno i profesionalno, uključujući i posao direktora bolnice u Pljevljima. Dr Lalović je rukovođenje pljevalskom bolnicom preuzeo u veoma teškom trenutku, imajući u vidu zatečeno stanje u toj ustanovi. Za kratak period rukovođenja ustanovom, postigao je vidljive rezultate – nabavljeni su novi kotlovi za bolnicu, animirane su brojne firme, a posebno Rudnik ugla Pljevlja, za donacije koje su izuzetno vrijedne. Tako je bolnica dobila stabilni i mobilni UZ aparat, odrađeno je i rekonstruisano centralno grijanje, mobilijar je izmijenjen na skoro svim odjeljenjima, saniran je krug bolnice koji je bio u izuzetno devastiranom stanju. U odnosu na 2019. godinu, dug bolnice je umanjen za oko 45.000€. Pored toga, rekonstruisano je i centralno grijanje u RTG kabinetu na Žabljaku koji pripada OB Pljevlja. Sve ovo su, gospodo iz Demokrata, jasni pokazatelji rada direktora pljevaljske bolnice, dr Erduana Lalovića. A za alarmantnu epidemiološku situaciju kriv je niko drugi do vaša nesposobna Vlada.

Odgovor Socijaldemokrata na saopštenje pljevaljskih Demokrata kojim se, zbog „alarmantne epidemiološke
situacije“, traži smjena direktora OB Pljevlja, dr Erduana Lalovića.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Za budućnost Pljevalja: Mladi ljudi će imati budućnost u našim Pljevljima!

Saopštenje DF-a Pobjednička koalicija „Demokratski front – Za budućnost Pljevalja – Milan Lekić“ juče je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.