nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / SDT podiglo optužnicu protiv Brkovića, njegovih sinova i Popovića za zloupotrebu ovlašćenja i pranje novca

SDT podiglo optužnicu protiv Brkovića, njegovih sinova i Popovića za zloupotrebu ovlašćenja i pranje novca

Okrivljeni su u periodu od septembra 2017. do decembra 2019. godine, prilikom izvršenja plana reorganizacije privrednog društva „V. B.“ AD H.N., kao odgovorna lica u privrednom društvu, zloupotrijebili svoja ovlašćenja, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za druga pravna lica

Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih Dragana Brkovića, njegovih sinova Borisa Bojana Brkovića i Milića Popovića za produženih krivičnih djela zloupotreba ovlašćenja u privredi i zloupotreba ovlašćenja u privredi putem pomaganja i krivična djela pranje novca i pranje novca putem pomaganja, kazao je portparol SDT-a i državni tužilac Vukas Radonjić.

– U postupku koji je prethodio podizanju optužnice, na nivou osnovane sumnje, je utvrđeno da su okrivljeni, u periodu od septembra 2017. do decembra 2019. godine, prilikom izvršenja plana reorganizacije privrednog društva Vektra Boka Herceg Novi, kao odgovorna lica u privrednom društvu, zloupotrijebili svoja ovlašćenja, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za druga pravna lica i da su sredstva kojim je društvo raspolagalo u visini od 5.075.346 eura koristili protivno njihovoj namjeni i tako grubo povrijedili ovlašćenja u pogledu upravljanja, raspolaganja i korišćenja imovinom – navodi Radonjić.

Okrivljeni su, dodaje, na taj način izvršili i pranje dijela novca, koji je pribavljen kao protivpravna imovinska korist zloupotrebom ovlašćenja.

Izvor-dan

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ELEKTROPRIVREDA DOBILA NOVI ROK DA RIJEŠI PROBLEM PRAŠINE

Mještani pljevaljskog naselja Komini i danas su se okupili na protestnom skupu kako bi upozorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.