nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Šehović, Nuhodžić i Veljović: Naša djeca će rasti zaštićena

Šehović, Nuhodžić i Veljović: Naša djeca će rasti zaštićena

Ministarstvo prosvjete, MUP CG i Uprava policije potpisali sporazum „Bezbjednost djece“

Foto: CDM

 

Program se realizuje u toku nastavne godine u osnovnim školama.

Prisutnima su još jednom predočene i nedavno uvedene mjere borbe protiv vršnjačkog nasilja: otvorena telefonska linija na koju se može prijavljivati vršnjačko nasilje; formiran je i nacionalni i školski timovi za borbu protiv nasilja; mijenja se sistem evidencije nasilja u školama tako da bude značajno ažurniji; a mijenjaju se i propisi tako a bude pojačana i odgovornost direktora i odgovornost učenika.

 “Prevencija i zaštita djece od droga i alkohola nije ništa manje važna tema ovog Programa. Vjerujem da na djecu najveći utisak može ostaviti situacija u kojoj im obučena lica predoče sve rizike, te predoče da takvo ponašanje nije popularno, zabavno ni dobro, već razarajuće“, kazao je Šehović, i dodao da ovim djeci poručuju da imaju pravo da traže zaštitu; da imaju pravo da traže informacije. Da je sistem tu zbog pojedinca“.

Ministar Nuhodžić rekao je današnje potpisivanje Protokola pokazuje da je to jedan od naših prioritetnih zadataka.

“Djeca imaju pravo a budu zaštićena od svih oblika nasilja , a društvo je dužno da im omogući mirno i bezbjedno djetinjstvo. Svi moramo više raditi na prevenciji i edukaciji, pa smo i inicirali ovaj program kako bismo približili policiju djeci. Zahvalan sam Ministarstvu prosvjete za podršku toj inicijativi. Jer, moramo učiti djecu da je svako nasilje neprihvatljivo i da se na nasilje ne odgovara nasiljem. Neophodno je da ujedinimo snage kako bismo ih sve vidjeli sa osmijehom na licima”, kazao je Nuhodžić.

Veljović je poručio da Crnu Goru ne zaobilaze savremeni izazovi u dijelu bezbjednosti, te ih moramo prepoznati i zaštititi svoju djecu.

“Program je osmišljen u njihovom najboljem interesu. Djeca treba da znaju da na policiju uvijek mogu da računaju i da joj se uvijek mogu obratiti”, rekao je direktor policije.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još bez registra pedofila, sudovi poslali nepotpune podatke

Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.