ponedeljak , novembar 29 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Šehović razriješio direktoricu Mićković zbog nepravilnosti u radu

Šehović razriješio direktoricu Mićković zbog nepravilnosti u radu

U Ministarstvu prosvjete CdM-u je saopšteno da je razrješena direktorica nikšićke  OŠ “Braća Labudović” Biljana Mićković. Ministar prosvjete Damir Šehović je Mićković razriješio zbog nepravilnosti u radu. Naime, ona nije ni nakon više kontrola otklonila nepravilnosti na koje joj je Prosvjetna inspekcija ukazala.

 “Vjerujemo da svaki direktor ima određene kvalitete koji su ga i doveli na tu poziciju, ali isto tako vjerujemo u to da taj odgovoran posao u svakom momentu po otpočinjanju mandata direktor mora da obavlja sa podjenakom pažnjom, temeljno i prije svega u skladu sa zakonom. Ukoliko ne bude tako, nećemo, kao ni do sada, bježati od njihove odgovornosti za kvalitet obavljenog posla, ali ni od sopstvene odgovornosti da intervenišemo onda kada procijenimo da je to neophodno”, istakli su iz Ministarstva prosvjete za CdM.

Prema njihovim riječima niti jedna pozicija nije “poklon” već obaveza prema djeci i obrazovnom sistemu, a Ministarstvo će se uvijek voditi upravo potrebama sistema, a ne pojedinaca.


Damir Šehović
 “U krajnjem, govoreći na nivou principa, neko za koga je procjena da ne odgovara adekvatno zahtjevima mjesta direktora, istovremeno može, na primjer, imati odličnukomunikaciju sa đacima u učionici, i vrlo je blagotvorno za obrazovni sistem da to prepozna”, zaključuju u Ministarstvu prosvjete.

Prosvjetni ispektor je obavio inspekcijski nadzor u nekoliko navrata, kada je ukazano sada već bivšoj direktorici Mićkovoć da rasporedi nastavnika iz predmeta Crnogorski – srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost onako kako propisi nalažu, odnosno onako kako je predložilo Nastavničko vijeće Škole.

Međutim, kako nepravilnosti nijesu otklonjene ni nakon kontrolnih inspekcijskih nadzora, niti rješenja inspekcije, inspekcija je podnijela prijedlog za razrješenje, ali i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv direktorice. Prijedlog za razrješenje Šehović je usvojio.

 

izvor: cdm.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

eu

Sedam eura za ulazak u EU

Građani Crne Gore jednom u tri godine moraće da plate naknadu za putovanja u zemlje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *