četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Kultura / Setlani Kljajević prva nagrada iz medijske pismenosti

Setlani Kljajević prva nagrada iz medijske pismenosti

Prva nagrada na državnom takmičenju iz Medijske pismenosti
Svetlana Kljajević učenica Srednje stručne škole Pljevlja dobitnica je prve nagrade na takmičenju iz Medijske pismenosti. Ovu informaciju saopštila je Olivera Nikolić, direktorica Instituta za medije, Svetlaninoj mentorki profesorici Jeleni Drobnjak.
Dugogodišnji rad i talenat učenice Svetlane Kljajević, kako tvrde njeni predavači, na poljima raznih nastavnih oblasti, ovoga puta je ovjeren prvom nagradom na konkrusu u kojem su učestvovale sve osnovne i srednje škole u Crnoj Gori, u organizaciji Instituta za medije, Ministarstva javne uprave, podržanih od strane Evropske komisije i Ambasade SAD-a.
Komisija je ocijenila da je konkurencija bila izuzetno jaka, da su nijanse odlučivale, te da su svi prijavljeni radovi bili izuzetni. Nagrađeni rad pod imenom ,,Lažne vijesti.me“ po mišljenju stručnog žirija je ispunio sve tražene kriterijume: kvalitet i originalnost ideje, aktuelnost obrađene teme, kvalitet izlaganja vodeće poruke i njena društvena važnost, tehnički aspekti u okviru odabranog formata, etičan pristup odabranoj temi.
Zahvalnost na učešču upućena je i učenici Anastasiji Andrić, čija je video prezentacija ,,Medijska i prava slika Pljevalja“ istaknut kao rad koji je na najbolji način pokazao kako se treba boriti sa stereotipima u medijima.
-Zapaženi rezultat pokazuje i dokazuje da naša škola pruža kvalitetan vaspitno-obrazovni proces i uspijeva da i u novonastalim okolnostima, kao što je onlajn nastava, na pravi način pokrene, motiviše i podrži svoje učenike, jer glas mladih mora i treba da se čuje, objavljeno je na fejsbuk stranici Srednje stručne škole.


 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Margita Magi Stefanović – „neponovljiva princeza“ jugoslovenske rok scene

Sklonost prema muzici ćerka jedinica proslavljenog reditelja Slavoljuba Stefanovića Ravasija pokazuje već u osnovnoj školi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.