sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Sezona od jula, očekuju domaće i turiste iz regiona

Sezona od jula, očekuju domaće i turiste iz regiona

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Željka Radak Kukavičić, kazala je u intervjuu za Dnevne novine da će početna faza turističkog oporavka krenuti u julu.

Imajući u vidu dobru poziciju Crne Gore, Radak Kukavičić kaže da postoji umjereni optimizam da ćemo tokom jula i avgusta ostvariti jedan dio glavne turističke sezone, opet u zavisnosti od epidemiološke situacije u Evropi.

“Prema procjenama UNWTO (Svjetske turističke ogranizacije Ujedinjenih nacija), početna faza turističkog oporavka će krenuti u julu 2020. godine, a najznajčajniji dio turističkog prometa činiće domaći turisti i regionalna turistička potražnja. Crna Gora tu vidi mogućnosti, a sasvim je sigurno da će se turisti ove godine odlučivati za bliže destinacije”, saopštila je Radak-Kukavičić.

Takođe, kako je dodala, zdravstvena bezbjednost i sigurnost su prioriteti kojima će se turisti rukovoditi pri odabiru destinacije za odmor.

“Prema procjenama eminentnih zdravstvenih stručnjaka, ‘pobjednici’ dosadašnjeg toka krize su zemlje koje su blizu iskorjenjivanja virusa, a među njima je i Crna Gora za koju se predviđa da će biti jedna od prvih svjetskih corona-free zona”, navela je Radak-Kukavičić.

crna-gora-plaza-sveti-stefan

Ona je najavila da je cilj stvaranje “zelenih avio koridora” sa određenim zemljama koje su na sličnom epidemiološkom nivou kao Crna Gora, među kojima su Njemačka, Austrija, Slovenija, Slovačka, Češka…

“U našem fokusu su svakako i domaći gosti koje pozivamo da ove godine svoj odmor provedu u svojoj zemlji i iskoriste priliku da bolje upoznaju neke do sada možda manje istražene segmente raznovrsne turističke ponude. Vjerujemo da će i turistička privreda pružiti dodatni motiv domaćim gostima ponudom sa posebnim povoljnostima intenzivirali smo promociju na društvenim mrežama, putem kojih svakodnevno, nastojimo da inspirišemo dosadašnje i buduće domaće i strane turiste podsjećajući ih na bogatu turističku ponudu Crne Gore”, navela je Radak Kukavičić.

 

Izvor rtcg.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.