četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Sindikalna organizacija ’’Stražica’’ DOO ’’Čistoća’’: Ničija vatra ne gori do zore

Sindikalna organizacija ’’Stražica’’ DOO ’’Čistoća’’: Ničija vatra ne gori do zore

Sindikalna organizacija ’’Stražica’’ DOO ’’Čistoća’’ Pljevlja koja je članica Unije samostalnih sindikata Crne Gore,  povodom Odluke Odbora za izbor i imenovanje Skupštine Opštine Pljevlja o izboru članova Odbora Direktora DOO ’’Čistoća’’ iz reda zaposlenih, izražava nezadovoljstvo i čuđenje zbog načina i samo njima poznatih  kriterijuma za donošenje takve odluke.

I pored nesporne činjenice  da je Sindikalna organizacija ’’Stražica’’ većinska reprezentativna sindikalna organizacija  u DOO ’’Čistoća’’, Odbor za izbor i imenovanje Skupštine Opštine Pljevlja na  samo sebi svojstven način donosi odluku o izboru  dva člana Odbora direktora iz reda zaposlenih članove  manjinskog sindikata iz ovog Društva. Da bude još skandaloznije, isti organ je prilikom konstituisanja Odbora direktora DOO ’’Čistoća’’, prije  dvije godine na isti način donio odluku o imenovanju članova Odbora direktora iz reda, sa njine strane voljene sindikalne organizacije, ne cijeneći predlog zaposlenih koji su demokratski, neposrednim i tajnim glasanjem, odredili svoje predstavnike. Možda je članovima odbora za izbor i imenovanje koji su izglasali ovu odluku najvažniji  kriterijum bio taj da u ovom organu upravljanja treba da sjede KV vozači, automehaničari i  slični predstavnici umjesto fakultetski obrazovanih radnika. Mogli su za članove Odbora direktora odrediti predstavnike zaposlenih iz nekog drugog preduzeća. Ništa nas nebi iznenadilo. Vjerovatno su takvu odluku ostavili za sledeći put, ako ih zapadne takva čast.

I pored njihovih neospornih kvaliteta, ipak sumnjamo da su oni sami mogli učiniti toliki demokratski iskorak da manjinskom dodijele veća prava i ovlašćenja  od  većinskog sindikata. Nemožemo se otrgnuti osjećaju da im je za donošenje ove odluke ipak neko pomogao, neko malo veći, možda onaj što nam i saopšti da mi samo predlažemo kandidate, a da će on odlučiti ko će nas predstavljati.

Taj sveznajući visokoletač ovih dana povremeno obilazi DOO ’’Čistoću’’ i bez službenog zahtjeva uzima spiskove zaposlenih sa njihovim podacima iako na taj način krši Zakon o zaštiti podataka.

Možda mu trebaju da opet odredi koeficijente zaposlenih, proširi sistemacizaciju ili ko zna šta? Donijeće vjerovatno neku odluku na kojoj neće biti njegovog potpisa, već će je poturiti kao kukavičje jaje onima koji bi trebali  da je donesu, vjerovatno zato što će mnoge zbog pravnih neutemeljenja ’’pasti’’ i nanijeti značajnu štetu ovom Društvu.

Pitamo se dali gospodin Predsjednik Opštine zna za ovakav neprofesionalan odnos svojih saradnika koji narušava i njegov autoritet?

I pored nepravednih odluka , snagu nam daje mnogo puta potvrđena aksioma da ’’ničija vatra ne gori do zore’’, a  s obzirom da je neki raspaljuju izgoreće ona i prije ponoći  samo da se ne opeku! Visokoletačima je sudbina da nisko padnu, samo da ne dožive graničnu brzinu slobodnog pada pa da puknu prije nego što padnu tj. probude se.

Na kraju želimo da na izmaku ove  teške 2016.godine, poželimo svim građanima Pljevalja, a naročito zaposlenima u DOO ’’Čistoća’’ srećnu i bolju 2017.godinu, da praznike proslave u zdravlju i ljubavi, vjerovatno praznih džepova ali punog srca.

Svim Pravoslavnim vjernicima čestitamo nastupajuće Božićne  praznike, da ih provedu u ljubavi uz molbu Svevišnjem da nam svima oprosti grehe, pa i onima koji očigledno ne  znaju šta rade.

Sindikalna organizacija „Stražica“ doo „Čistoća“ Pljevlja

 

 

 

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Danas sunčano i lijepo vrijeme

U Crnoj Gori danas se očekuje sunčano vrijeme, a temperatura će dosezati do 25 stepeni. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.