subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Ekonomija / Sindikat Rudnika: Unija poslodavaca prekršila dogovor sa sindikatom

Sindikat Rudnika: Unija poslodavaca prekršila dogovor sa sindikatom

Sindikalne organizacije Rudnika uglja reagovale su na dopis predloga granskog kolektivnog ugovora upućenog od strane Unije poslodavaca Crne Gore kojim se predlaže smanjenje plata zaposlenima, eliminisanje uvećanja za rad u drugoj smjeni i smanjenje otpremnine za slučaj eventualnog tehnološkog viška. Sindikati ne prihvataju poniženje ucjene i tretman zaposlenih u Rudniku, energetici i poređivanju sa najgorim i stečajcima, kaže se u saopštenju za javnost koje potpisuje Miloš Obrenić, sa  pečatima obje sindikalne organizacije Rudnika uglja.

– Zbunjuje naknadna pamet Unije poslodavaca kojom se nastoje ugroziti postojeća prava zaposlenih u energetici Crne Gore. Naknadna pamet i prisjećanje posle tri mjeseca za sindikalne organizacije  Rudnika uglja su neprihvatljive, za svaku osudu i pokazatelj ozbiljnosti, odgovornosti i kvaliteta Unije i mendžmenta  – kaže se u reagovanju dodajući da posebno čudi  što Unija poslodavaca tvrdi u dopisu da je isto usaglašeno sa predstavnicima sindikalnih organizacija. Obrenić tvrdi da su  u pregovorima „usaglašeni svi sporni članovi, postoje dokazi, istina na neznatnu štetu zaposlenih“, a  koji su trajali do 24. juna 2016. godine,  te da su uvrijeđeni i poniženi predlogom granskog kolektivnog ugovora za energetiku koji nije ispoštovao dogovoreno.

Sindikalne organizacije Rudnika uglja apeluju na Uniju poslodavaca da, kako kažu, drže do riječi, obraza, morala i dogovorenog u protivnom neka 5.000 zaposlenih radnika u energetici vidi šta im je činiti.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza

Opština Pljevlja uvela mogućnost onlajn plaćanja poreza Uprava lokalnih javnih prihoda u saradnji sa Službom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.