subota , 1 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Sjutra uživo javna debata na fejsbuk stranici Pljevaljskih novina

Sjutra uživo javna debata na fejsbuk stranici Pljevaljskih novina

Sjutra u 11 sati na fejsbuk stranici Pljevaljskih novina, organizujemo, uživo „live stream“, javnu debatu na temu „Stereotipi, pismenost i život u digitalnom vremenu“. O temi će govoriti profesorica maternjeg jezika Žanka Milić, učenice Srednje stručne škole Svetlana Kljajević i Anastasija Andrić i novinarke Dragana Đurišić i Vela Mićković.

Pozivamo naše prijatelje i zainteresovane građane da učestvuju u debati putem postavljanja pitanja „uživo“.

Pitanja o kojima će se razgovarati su koliko mediji i stereotipi utiču na naše živote, zašto je potreban oprez pri čitanju medijskih sadržaja, kako suzbiti govor mržnje, prepoznati digitalno nasilje, pravilno koristiti društvene mreže, da li medijska slika Pljevlja odgovara realnom stanju? Većina odgovora se nalazi u razumjevanju medijske pismenosti koja podrzumjeva poznavanje i korišćenje masovnih medija, uključujući znalačko i kritičko razumijevanje medija, odnosno sposobnost da se čita, analizira, vrednuje i proizvede komunikacija u raznim medijskim formatima.

Pljevaljske novine
Pljevaljske novine

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

DANAS SE TREBA UZDRŽATI OD ZLIH MISLI: Danas je praznik Vere, Nade, Ljubavi i njihove majke Sofije,važno je da URADITE OVU STVAR

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave praznik posvećen Svetim mučenicama Veri, Nadi, Ljubavi i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.