petak , oktobar 15 2021
Početna / Vijesti / Ekonomija / Šljukić:Komunalnim uslugama obećan reprogramiran stečaj

Šljukić:Komunalnim uslugama obećan reprogramiran stečaj


Opštinskom preduzeću Komunalne usluge predstoji reprogramiran stečaj nakon što je Poreska uprava podnijela zahtjev za pokretanje stečajnog postupka 19. Januara. Za stečajnog upravnika imenovan je Radojica Grba, kazali su nam zaposleni iz Komunalnih usluga, koji su od 19. Avgusta u štrajku zbog neisplaćenih 17 zarada. O vrsti stečaja u Komunalnim uslugama  odlučivaće Privredni sud u Podgorici, na ročištu zakazanom za 26. Oktobar. Predsjednik opštine Igor Golubović primio je danas predstavnike radnika Komunalnih usluga i obećao im dalju pomoć, tvrdeći da će se kao osnivači preduzeća zalagati za reprogramirani stečaj kako bi se nesmetano odvijao proces rada, rekao je za Pljevaljske novine predsjednik Sindikalne organizacije Komunalnog Vukadin Šljukić. On je rekao da im je Opština do sada pomogla sa 23.583 evra, što se odnosi na četiri uplate po 5.000 evra, uplatu od 2.500 e marketu Franca za preuzetu robu i ostatk za telefonske račune. Takođe, ovih dana svih 47 radnika Komunalnih usluga od Rudnika uglja dobiće po 2 tone uglja, na ime humanitarne pomoći, jer radnici nisu primili 17 zarada.

Preduzeće Komunalne usluge nalazi se u ozbiljnim finansijskim problemima, ima dug od 340.000 evra prema Poreskoj upravi, a posljednju platu zaposleni su primili u aprilu ove za jun prošle godine. Šljukić kaže da je danas Radojica Grba boravio u firmi te da je i policija na zahtjev radnika počela proveru poslovanja bivšeg menadžmenta Komunalnih usluga a koje radnici terete za lošu situaciju u kojoj se firma nalazi.

Preduzeće Komunalne usluge obavlja usluge sahranjivanja na gradskom groblju Ravni, pijačne usluge i brine o skloništu za napuštene životinje.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

krediti

Korona stopirala otplatu 1,7 milijardi kredita

Moratorijum na kredite zbog krize izazvane pandemijom od aprila prošle do kraja avgusta ove godine …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *