četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / SMETA IM SAMO SRPSKA ZASTAVA!

SMETA IM SAMO SRPSKA ZASTAVA!

SMETA IM SAMO SRPSKA ZASTAVA!

U crnogorskim medijima, pogotovu na Raonićevoj TVCG, nije vijest kad neko krši zakon, jer je to valjda postala svakodnevica, već je vijest kad neko poštuje zakon.

Tako juče i danas sve informativne emisije na TVCG počinju vešću da je gradonačelnik Pljevalja, dr Dario Vraneš, dao nalog da se na javnim ustanovama pored crnogorske istakne i srpska zastava.

Samo što Raonićeva TVCG to ne objavljuje kao primer poštovanja Zakona i Ustava, već kao neki skandal koji ugrožava Crnu Goru.

Skandal dakle nije to što Raonić više godina nezakonito upravlja javnim servisom, nego je skandal što Srbi, kao većinska nacionalna zajednica u Pljevljima, koriste svoja ustavna i zakonska prava.

Bio sam prije neki dan u Tuzima; bijahu cijela okićena albanskim zastavama. I to Raonićevoj TVCG ne smeta, smetaju im samo srpske zastave.

E pa, što reče Vraneš, moraćete se razni Raonići i antisrbi svih boja naviknuti na pravnu državu Crnu Goru, u kojoj će i Srbi imati svoja prava.

U članu 11 Zakona o izboru, upotrebi i javnom isticanju nacionalnih simbola, propisano je da se u lokalnim samoupravama, u kojima pripadnici manjinskog naroda čine većinsko stanovništvo, na zgradama organa lokalne samouprave i javnih ustanova čiji je osnivač opština, odnosno država, stalno vije i zastava manjinskog naroda.

Na posljednjem popisu stanovništva 2011. godine u Pljevljima se kao Srbi izjasnilo 57 odsto stanovnika, 24,34 odsto kao Crnogorci, 6,91 odsto kao Bošnjaci i 5,65 odsto kao Muslimani.

Inače, nisam neki ljubitelj zastava, radi mene mogu se sve ukinuti, ali ovo što se radi u CG, posebno na TVCG je neviđeni bezobrazluk i pokušaj diskriminacije srpskog naroda.
Donko Rakočević

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Dok premijer putuje, gorivo postaje luksuz

Cijene goriva će od utorka biti veće za četiri do sedam centi po litru. Građani …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.