četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Svijet / SNAŽAN ZEMLJOTRES U MAROKU: Poginulo najmanje 296 ljudi, sve je u ruševinama

SNAŽAN ZEMLJOTRES U MAROKU: Poginulo najmanje 296 ljudi, sve je u ruševinama

Snažan zemljotres pogodio je marokanske planine Visoki Atlas usmrtivši najmanje 296 ljudi. Uništeno je dosta zgrada a stanovništvo je u panici napuštalo kuće.

Gotovo 300 ljudi poginulo je u snažnoj zemljotresu jačine 6,8 po Rihterovoj skali koji je pogodio Maroko, saopštio je Geološki zavod SAD. Geofizički centar Maroka saopštio je da je zemljotres bio jačine 7,2 stepena sa epicentrom u oblasti Igil u Visokom atlasu.

Zemljotres je bio na relativno maloj dubini od 18,5 kilometara, i na udaljenosti od 72 kilometra jugozapadno od Marakeše.

Marokansko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je broj poginulih preliminaran i da su 153 osobe povređene. Većina smrtnih slučajeva registrovana je u planinskim predelima do kojih je bilo teško doći.

Stanovnici Marakeša, najbližeg velikog grada epicentru, rekli su da su se neke zgrade srušile u starom gradu, koji je pod zaštitom Uneska, a lokalna televizija je prikazala slike srušene minarete džamije sa ruševinama koje leže na smrskanim automobilima.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stado ovaca upalo u zasad marihuane i pojelo 100 kilograma biljke

Pastir u Grčkoj u oblasti Magnezije bio je iznenađen ponašanjem svojih ovaca ubrzo nakon što …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.