četvrtak , 22 februara 2024
Početna / Vijesti / Politika / SNP: Nakon predstojećih parlamentarnih izbora kreiraće se nova većina kojoj će rat protiv pošasti biti u vrhu prioriteta

SNP: Nakon predstojećih parlamentarnih izbora kreiraće se nova većina kojoj će rat protiv pošasti biti u vrhu prioriteta

SNP CG poručuje Katniću i ostalima kojima dijele njegovo mišljenje da se moraju uzeti u obzir upozorenja koja Stejt department, ali i ostali činioci međunarodne scene, godinama daju

„Izvještaj Stejt departmenta o stanju ljudskih prava u svijetu za 2019. godinu, u dijelu koji se odnosi na Crnu Goru, naročitu pažnju skreće na neriješene napade na novinare i pristisak na medije, uključujući prijetnje nasiljem, korupciju, trgovinu ljudima i zločine koji uključuju nasilje nad LGBTI osobama. U ovom dokumentu ističe se da je nekažnjivost i dalje problem jer Vlada još uvijek nije istražila ili kaznila zvaničnike koji su počinili zloupotrebe ljudskih prava„, saopštili su iz Socijalističke narodne partije.

Po njihovim riječima, za to vrijeme specijalni državni tužilac Milivoje Katnić izjavljuje da su državni organi “postigli da korupcija bude eksces u našem društvu“, te da je Crna Gora “ne zarobljena, nego demokratska i pravna država“.

Na taj način, Katnić nastavlja da radi ono što mu najbolje ide – da uveseljava crnogorsku javnost. Navikli smo na Katnićev specifičan humor, ali ovakve slavodobitne konstatacije zaista vrijeđaju zdrav razum.

Odavno je jasno da je Crna Gora država koja počiva na korupciji, da su najviši državni funkcioneri rasprodali imovinu naših predaka kako bi stekli enormne svote novca, i da se Milo Đukanović ubraja u najbogatije političare na svijetu.

„Njegovi najbliži saradnici akteri su sramnih afera “Snimak” i “Koverta” u kojima je objelodanjena kriminalna praksa kupovine glasova, partijskog zapošljavanja i nezakonitog finansiranja DPS-a. Njegova porodica i prijatelji vlasnici su gotovo svega što vrijedi u Crnoj Gori“, navode iz SNP-a.

Istovremeno, stvara se ambijent u kojem će službenici državnog i pravosudnog aparata, zarad dobijanja apanaža, stanova i stambenih kredita, biti spremni da se odreknu ljudskog integriteta i profesionalnog kredibiliteta i da igraju onako kako šef režima svira, ne vodeći računa o šteti koju prouzrokuju narodu.

SNP CG poručuje Katniću i ostalima kojima dijele njegovo mišljenje da se moraju uzeti u obzir upozorenja koja Stejt department, ali i ostali činioci međunarodne scene, godinama daju. SDT mora shvatiti da je vrag odnio šalu, da Crna Gora više nema vremena za gubljenje i da ozbiljna borba protiv korupcije koja izjeda naše društvo mora što prije početi. S obzirom da aktuelna garnitura u tu borbu nikad neće krenuti jer bi sasjekla granu na kojoj sjedi, nakon predstojećih parlamentarnih izbora kreiraće se nova većina kojoj će rat protiv ove pošasti biti u vrhu prioriteta“, zaključili su.

 

izvor: in4s.net

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Rovčanin apelovao na sjednici Odbora: Pomoći FK Rudar da izađe iz blokade računa

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Nikola Rovčanin apelovao je na današnjoj sjednici …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.