ponedeljak , 25 septembra 2023
Početna / Vijesti / Ekonomija / SNP požar u partiji gasi dezinformisanjem javnosti

SNP požar u partiji gasi dezinformisanjem javnosti

Cijena vode ista- nema retroaktinog pravnog dejstva

Da se neprofesionalnim političkim saopštenjima građani Pljevalja ne bi doveli u pravnu zabludu, napominjemo da  presuda Upravnog suda nema retroaktivno pravno dejstvo, obavještavamo potrošače da se donošenjem nove Odluke o utvrđivanju cijene vode i odvođenja otpadnih voda DOO“Vodovod“  nastavlja kontinuitet istih cijena, koje su već utvrđene rješenjem predsjednika opštine Pljevlja.

Povodom saopštenja OO SNP Pljevlja objavljenog, 8.8.2017. godine, u lokalnim medijima sa očiglednim ciljem uznemiravanja javnosti, na način što se u istom prezentuju netačne činjenice,  obavještavamo građane Opštine Pljevlja da je, po odluci Upravnog suda Crne Gore, DOO “Vodovod“ donio novu Odluku o utvrđivanju cijene vode i odvođenja otpadnih voda, na sjednici UO održanoj 9.avgusta. Prethodno je izvršeno usaglašavanje Statuta DOO“Vodovod“Pljevlja sa Statutom opštine Pljevlja, kojim je članom 57 i 60 inače predviđeno da predsjednik opštine Pljevlja daje saglasnost na cijene komunalnih usluga.

 

I u prethodna dva slučaja, i to 21.12.2012. godine je tadašnji predsjednik opštine dr Miloje Pupović aktom br.02-031-1243/1, dao saglasnost na povećanje cijene vode kao i dr Filip Vuković koji je aktom br.02-031-182/1 od 29.3.2011. godine takođe to učinio.

 

Usaglašavanje Statuta DOO “Vodovod“Pljevlja je izvršeno na način što je Odbor direktora DOO“Vodovod“Pljevlja na sjednici održanoj 13.12.2016. godine, na predlog Izvršnog direktora, donio Odluku o izmjenama i dopunama Statuta DOO“Vodovod“ Pljevlja tako što je Statut Društva usaglašen sa Statutom opštine Pljevlja. Izbrisan je član 18 stav 3 a dodat član 18 A koji glasi :“Predsjednik opštine Pljevlja daje saglasnost na cjenovnik koji utvrđuje Odbor direktora Društva“. Skupština opštine Pljevlja je odlukom broj 030 -144/2016-1 od 30.12.2016. godine dala saglasnost na predložene izmjene i dopune Statuta Društva.

Odbor direktora je na sjednici održanoj 9.8.2017 godine, postupajući po nalogu Upravnog suda Crne Gore  donio novu Odluku o utvrđivanju cijene vode i odvođenja otpadnih voda broj 01 -3798 na koju u skladu sa članom 18A Statuta Društva saglasnost daje predsjednik opštine Pljevlja.

Jasno je da ova politička struktura dezinformisanjem,  zbunjivanjem javnosti, pokušava da prikupi jeftine političke poene, ali DOO “Vodovod“ Pljevlja nije adresa za političke duele, a naročito ne sa političkim subjektima čije je postojanje vrlo upitno.

Takođe,  sa pravom se pitamo otkuda legitimitet ovoj organizaciji da uopšte djeluje u javnosti imajući u vidu da je opšte poznato da je mandat opštinske organizacije odavno istekao, kao i predsjedniku iste. Zbog ove činjenice ne želimo da više polemišemo sa organizacijama čije je postojanje sporno kako iz ugla politike tako i iz ugla prava. Navedeno političko saopštenje očito ima za cilj da skrene pažnju sa požara koji gore u njihovoj organizaciji, po sistemu „selo gori a baba se češlja“.

DOO „Vodovod“Pljevlja ostaje posvećeno ostvarivanju javnog interesa koji se ogleda kroz uredno snadbijevanje pitkom vodom građana opštine Pljevlja , čak i u ovim ekstremnim vremenskim uslovima .

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST DOO“VODOVOD“

Izvršni direktor “Vodovoda”

Čedo Gospić,dipl.pravnik

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Aligrudić: Pitanje eventualnog ukidanja doprinos zahteva analizu na svim nivoima

Vršilac dužnosti direktora Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Ranko Aligrudić je, komentarišući najave o mogućem ukidanju doprinosa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.