nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Politika / SNP: Šćekić nema veze sa izborom direktora Rudnika uglja

SNP: Šćekić nema veze sa izborom direktora Rudnika uglja

Tvrdnje predsjednika opštine Pljevlja Daria Vraneša da je potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić umiješan u izbor direktora Rudnika uglja su neistinite, reagovao je Socijalistička narodna partija (SNP).

Dragoslav Šćekić Dragoslav Šćekić (foto: Ministarstvo zdravlja)

„Izbor direktora se vršio u skladu sa svim zakonskim normama i nikakvog govora o bilo kakvom pritisku sa strane SNP nema. Potpredsjednik Šćekić i SNP baštine vrijednosti vladavine prava, poštovanja zakona i procedura, i ovakve tvrdnje odbacujemo kao politički motivisane neistine aktera koji u nedostatku stvarne argumentacije bivaju prinuđeni da izmišljaju stvari koje opravdavaju njihovo političko djelovanje“, navodi se u saopštenju SNP-a. 

https://iframely.net/lMdDU9j?card=small&v=1&app=1

Podsjetimo, uoči sjednice Odbora direktora pljevaljskog Rudnika uglja na kojoj je izabran Mihailo Potpara za direktora, održan je protest u organizaciji Odbora za odbranu prava srpskog naroda.

Odbor je tražio da za izvršnog direktora bude imenovan Milan Lekić koji je krajem avgusta smijenjen sa mjesta izvršnog direktora, nakon što je inspekcija utvrdila da je izabran nezakonito, odnosno bez javnog oglašavanja.

Poručili su i da „neće dozvoliti zvaničnoj Podgorici da potčini pljevaljski narod“.

Predsjednik opštine Pljevlja Dario Vraneš kazao je novinarima na tom skupu da su mu dva predstavnika odbora direktora, Miloš Ostojić i Tamara Cmiljanić, rekli da moraju da urade onako kako im kaže novi potpredsjednik vlade i ministar sporta Šćekić.

„Neka Dado Šćekić zaboravi da upravlja Pljevljima. Pljevlja su konačno došla sebi. Molim vas, pogledajte samo ove stotine ljudi. Nije ovde pitanje jednog Milana Lekića, još je pitanje čitave egzistencije desetine i stotine familija u Pljevljima“, kazao je Vraneš novinarima.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Čestitka za Ramazanski Bajram

Dragi gradjani, pripadnici islamske vjere, Upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom velikog praznika ramazanskog Bajrama.Praznik koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.