sreda , 30 novembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / SNP: STEKLI SU SE USLOVI ZA RASPISIVANJE LOKALNIH IZBORA U PLJEVLJIMA

SNP: STEKLI SU SE USLOVI ZA RASPISIVANJE LOKALNIH IZBORA U PLJEVLJIMA

 

snp fotoZajednička sjednica Opštinskog odbora i Izbornog savjeta Socijalističke narodne partije Pljevlja, održana je u prisustvu rukovodstva stranke, na čelu sa predsjednikom Srđanom Milićem.

Na sjednici su podržani Zaključci Glavnog odobraa SNP-a i definisan plan aktivnosti Opštinskog odbora Pljevlja u susret predstojećim parlamentarnim izborima u cilju postizanja najboljeg mogućeg izbornog rezultata.

S tim u vezi, članovi izbornih štabova i biračkih odbora su upoznati sa zakonskim normama o pripremi i sprovođenju izbora, a posebno sa načinima sprečavanja mogućih izbornih prevara i mahinacija kako prije, tako i tokom samog glasanja.

Konstatovano je da su se odavno stekli uslovi za raspisivanje lokalnih izbora u Pljevljima, kako zbog očigledne nelegitimnosti predsjednika Opštine i skupštinske većine, tako i zbog nesposobnosti, nekompetentnosti i nedomaćinskog ponašanja aktuelne lokalne uprave. Takvo stanje nameće potrebu da se lokalni izbori u Pljevljima održe zajedno sa parlamentarnim, čime bi se zaustavila dalja sveukupna degradacija ove opštine.

Istaknuto je da je SNP snaga bez koje ne može biti promjena kada je u pitanju dosadašnji način upravljanja Crnom Gorom i Pljevljima.

Jedinstvena je ocjena da u predizbornoj kampanji SNP treba da Pljevljacima ponudi i garantuje da će podrška ovoj partiji značiti konačnu promjenu maćehinskog odnosa centralnih vlasti prema ovoj sredini, odnosno da će biti zaustavljeni negativni trendovi u svim segmentima života i rada, koji su rezultat vladavine aktuelne vlasti kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

Imajući u vidu dosadašnji rad SNP-a, potencirano je da se predstojeće aktivnosti baziraju na potpunoj posvećenosti osnovnim programskim načelima stranke koji garantuju da Crna Gora može postati ekonomski jaka, socijalno odgovorna, politički stabilna i bezbjednosno sigurna država.

Vrijeme je da se Pljevljima vrati status industrijskog centra, kao i da se konačno počnu rješavati nagomilani ekonomski, ekološki i drugi problemi, a sve u cilju zaustavljanja decenijskih negativnih trendova, posebno po pitanju nezaposlenosti i broja stanovnika.

SNP je garant promjena na bolje.

 

About Tanja Mladenovska

Pogledajte i

Rajko Kovačević, Nosilac liste DPS, BS, SD, SDP: U politici kao i u sportu, ne pobijedi uvijek najbolji

Poštovane Pljevljanke, poštovani Pljevljaci, U ime izborne liste Demokratske partije socijalista, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.