ponedeljak , 22 jula 2024
Početna / Vijesti / Politika / SNP: Što prije poboljšati stanje u oblasti medija

SNP: Što prije poboljšati stanje u oblasti medija

Stanje u oblasti medija se mora što prije poboljšati kako bi Crna Gora uspjela da se približi ostvarenju ključnog cilja – ulasku u Evropsku uniju, navodi se u saopštenju SNP-a.

SNP navodi da ovogodišnji indeks medijskih sloboda Reportera bez granica (RSF) pokazuje da je  Crna Gora nazadovala za jedno mjesto po pitanju medijskih sloboda. Ove godine naša država se našla na 105. mjestu, a iz RSF je ocijenjeno da za godinu dana u Crnoj Gori nije bilo napretka, podsjeća SNP.

“Crna Gora, o kojoj predstavnici vlasti često govore kao o lideru u regionu u evropskim integracijama, našla se daleko iza Slovenije (32. mjesto), Bosne i Hercegovine (58), Hrvatske (59), Albanije (84), Sjeverne Makedonije (92), te Srbije (93)”, poručuju iz SNP-a.

Socijalistička narodna partija Crne Gore, kako podsjećaju, godinama unazad potencira značaj slobode medija i izvještavanja, kao jedne od temeljnih vrijednosti na kojima počiva EU.

“Umjesto da u tom smislu, stvari idu na bolje, izvještaj RSF potvrdio je tendenciju urušavanja medijskih sloboda u Crnoj Gori”, poručuju iz SNP-a.

Nepobitna je činjenica, tvrde u SNP-u, da većina od 92 napada na novinare ostaju nerasvijetljeni.

“Stanje u oblasti medija se mora što prije poboljšati kako bi Crna Gora uspjela da odgovori svjetskim standardima i približi se ostvarenju ključnog cilja – ulasku u Evropsku uniju. Ukoliko se to ne desi, proces pristupanja će se prolongirati do krajnjih granica, a o liderstvu u regionu ni najgorljiviji predstavnici vlasti neće moći da govore”, zaključuje se u saopštenju SNP-a.

 

.
IZVOR: RTCG.ME

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tosic: Nuzno je da oni koji su unistili pljevaljska preduzeca odgovaraju

Danas je Skupštinu opštine Pljevlja zvanično posjetio potpredsjednik Vlade Crne Gore Momo Koprivica. “Imajući u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.